reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
Nie tak dawno nasze Skarbki miały poniżej 1 kilograma i czekałyśmy na magiczną granicę 1000 gramów. A teraz takie wielkoludy z nich są :-) czadowo !

Ostatnia edycja:
A ja przytyłam na dzień dzisiejszy 17,5 kg. Uważam, że to sporo, bo jeszcze został ponad miesiąc, a w 1 ciąży przytyłam przez 39 tyg. 18 kg (i było małe dziecko - 2700 i miało 50 cm, więc teraz je chciałam trochę podtuczyć i na poczatku ciąży po prostu żarłam. Nie wiem, czy to coś da - zobaczę i porównam. nie panikuję, jesli chodzi o wagę - jestem pewna że przy karmieniu to zrzucę. Pozdrawiam Was, wszystkie, a zwłaszcza takie jak ja, dobijają do dwudziestki:-):-):-):-) (kilogramów oczywiście)

właśnie, poto jest forum żeby sie udzielać... Dla mnie te 8-9 kg to jest dużo... ja ogólnie jestem szczuplutką osobą.. nigdy nie tyłam. teraz w ciąży mnie to bardzo obciąża,mam od 6 miesiąca narastające bóle kręgosłupa i nóg.. na szczęście to już końcówka ciąży dam rade;-)

A ja -wczesniej zresztą o tym już pisałam,przytyłam bardzo mało,na dzień dzisiejszy jest to 4kg:szok: brzuch mam dośc duży i na ostatniej wizycie lekarz robił dokładne pomiary i dziecko jest normalnych rozmiarów -rośnie jak trzeba:tak:,wytłumaczyć to mogę tylko tym,że ciążę zaczęłam z przynajmniej 10kg nadwagi ,a potem na początku ciągle mi ubywało w biodrach,udach,a wypychało brzuszek do przodu za to i wszyscy to zauważyli,że chudnę,teraz np.każdy mi mówi,że wyszczuplałam na twarzy,za to brzuszek spory,niektórzy pytają czy to nie bliźniaki:tak:-więc jest ok.choc w 1szej chwili,gdy miesiąc temu stanęlam na wagę i wtedy wyglądało na to,że było jedynie 2kg do przodu,to się przestraszyłam,dziś jest następne 2-razem 4,bez szwanku dla dzidziusia ,a z korzyscią dla mnie.'
I dodam,ze się nie odchudzałam,jem to,na co mam ochotę i wogóle chyba nigdy się tak zdrowo nie odżywiałam:tak::-)

Dawno się nikt tu nie wypowiadał w tym temacie,bo ogolnie o naszym samopoczuciu piszemy gdzie indziej,ale ja dopero co tam pisałam,a jeszcze mi się przypomniało,że ostatnio znów bardzo bola mnie piersi-tak,jak na początku ciąży,a nawet o wiele bardziej i czuję,że sa takie "napięte"i znów urosły:szok:

Gratulacje dla LOSKA i OLIWKI życzenia zdrówka

:-):-):-):-):-):-):-):-):-)

PinkBear_Left.gif

reklama
Do góry