reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
ja biorę żelazo od 4 miesiąca bo strasznie hemoglobina poleciała, dopiero jak dostałam hemofer to troche sie polepszyło do tego trzeba witaminę C ( ja jadłam dużo surówek i owoców żeby kolejnych tabletek nie łykać)żeby lepiej sie wchłaniało.

jeśli chodzi o Ascofer to mi wogule nie pomógł, iałam po min tylko zaparcia:-(

każda kobieta, która przytyje w ciąży odczuwa te dodatkowe kg, dla jednej już 8kg sprawia, że siadają kolana a dla drugiej dopiero kilkanaście :tak:
na 35 tc jestem +11kg ( z synem miałam już o 4kg więcej ), więc też jestem zadowolona, bo mimo iż po pierwszej ciąży wszystko ładnie zeszło to boję się, że tym razem będzie trudniej. Liczę na dobre rezultaty karmienia piersią i martwię się wagą też z przyczyn czysto kondycyjnych, kolanka bolą niestety. Mimo to jem jak jestem głodna :-D dietę będę mieć po urodzeniu, wtedy niestety nie ma zbyt urozmaiconego menu :-( przynajmniej dla karmiących piersią :-p

ja 15 stycznia idę na prywatne usg, wypasione na pamiątkę i dokładną kontrolę parametrów dzidzi a 20 mam moja regularną wizytę u gina. Mam nadzieję, że ostatnią :-p

zazdroszczę Wam chęci na figle w czasie ciąży, u mnie to zjawisko nie występuje, bardzo rzadko mam ochotę. nadrobimy to za kilka tygodni a potem znów przerwa bo połóg a potem miejmy nadzieję, że powróci mi chęć ... nie mam w zasadzie zakazu od lekarza, ale po prostu odczuwam duży dyskomfort ...

reklama
Gratulacje Losek !!! Dużo zdrówka dla maleństwa i Ciebie :-) Ale fajnie, zaczniemy się wszystkie rozpakowywać lada chwila :) Mnie tez sie sie zaraz płakać chce jak czytam, że któraś urodziła :zawstydzona/y:

Do góry