reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
A ja mam masakrę z morfologią. W związku z tym że płytki mi lecą na łeb na szyję przy porodzie może nastąpić silny krwotok... Nie wiem czemu ja słuchałam takiego wywodu od znajomej jakie to jest niebezpieczne. Teraz mam smród przy dupie...:zawstydzona/y: Zobaczę co jutro mi powie prywatny ginek.
Trzymajcie kciuki :tak:

Wszystkiego juz sie dowiedzialam.

Te moje problemy z seksikiem nie sa przez zadne zapalenia i uczulenia. W tym aspekcie jestem zdrowiutka jak ryba.
Za to stalo sie cos o wiele gorszego. A modlilam sie zeby tylko sie to nie stalo. Mam zylaka i to nie na tyłku tylko w pipce. :(:(:(:(:( juz sie do niczego nie nadaje.
I do tego ewentualne komplikacje - przy porodzie moze byc krwotok jak on pęknie, po porodzie moze byc duze krwawienie, w czasie porodu nie wiem czy bedzie mnie mozna nacinac - a jak sie nie natnie to pęknę razem z tym zylakiem. On jest niefartownie przy wejsciu. Podobno jak stan sie pogorszy to sa wskazania do CC.

:(:(:(:(:(
O kurcze, to faktycznie nie za dobrze. Ale może do czasu porodu się zagoi. Trzymam kciuki
A ja mam masakrę z morfologią. W związku z tym że płytki mi lecą na łeb na szyję przy porodzie może nastąpić silny krwotok... Nie wiem czemu ja słuchałam takiego wywodu od znajomej jakie to jest niebezpieczne. Teraz mam smród przy dupie...:zawstydzona/y: Zobaczę co jutro mi powie prywatny ginek.
Kurcze dziewczyny widzę że zaczynają się coraz poważniejsze problemy. Ale spokojnie, zobacz co powie lekarz. Wyniki krwi powinno dać się jakoś "naprawić":tak:

Ja tez mam zagrozenie wystapienia krwotoku i dlatego musze brac zelazo 3*dziennie po tabletce,ale jak narazie i tak mam anemie ale chodzi tu o to aby krew byla jak najlepszej jakosci,sadze ze ginek przepisze Ci zelazo w razie czego:tak:

Biorę Ascofer - 6 tabletek dziennie i ciągle jest gorzej, ale prywatny ginek nie poleca kuracji hormonalnej. Powiedział że to ciągle jest dosyć bezpieczny poziom płytek. Mam ciągle brać witaminy, tran i ten Ascofer...

Będzie post pod postem ale co tam :-p

Na dzisiejszym USG waga 2100 gramów :-) Jutro mam państwowe i jestem ciekawa czy się pokryje waga Milusi :-)

No to Milenka przekroczyla magiczny próg wagowy 2 kg, super :-) no i tez jestemc iekawa co tam wyjdzie na dzisiejszym USG, czy wynik bedzie zblizony.

Ja poznam wage Witusia jutro wieczorem, ale cos czuje, ze 2,5kg to on ma napewno, bo czuje, ze jest duzy i ma "ciezkie" ruchy. a brzuch mam inny niz w pierwszej ciazy. Wtedy byl taki bardziej rozlany jakby a teraz jest mega ciezka kula z przodu.

reklama
Cześc dziewczynki
Waga mojej kruszynki na 32 tydz. 5 dni (czyli prawie 33 tyg.) wynosi 1871 g, co mnie i tak bardzo cieszy, bo na początku listopada - trochę wiecej niz miesiąc temu - ważyła 900 g.
HC- 28,24 mm
AC - 27,79 mm
FTA-61,46 CM,
copy.png
favicon.ico

Ostatnia edycja:
Do góry