reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Ja kupiłam taki
853316840

A jeszcze wygrałam laktator :-) LAKTATOR TOMMEE TIPPEE +TERMOOPAKOWANIE (844560025) - Aukcje internetowe Allegro

A tu są linki do moich przedostatnich zdobyczy :-D (Swoją drogą polecam tego sprzedawcę)

SZCZOTKA do BUTELKI i SMOCZKA Canpol 2/412 TANIO! (829291624) - Aukcje internetowe Allegro
Tippee BUTELKA 260 ml 2 SZT 0% Bph +SMOCZKI kolory (833933769) - Aukcje internetowe Allegro
FRIDA Aspirator do noska NAJLEPSZY plus 4 FILTRY (834800239) - Aukcje internetowe Allegro
MAJTKI poporodowe r.XL 5szt BabyOno TANIO! +GRATIS (836176645) - Aukcje internetowe Allegro
Tippee SMOCZEK silikon AIR 0-3m. 2 szt. PROMOCJA (837512642) - Aukcje internetowe Allegro
OKRYCIE KĄPIELOWE z kapturem BABYONO 76x76 TANIO! (842439072) - Aukcje internetowe Allegro
SZCZOTKA do włosów Z GRZEBYKIEM Canpol +GRATIS (832652634) - Aukcje internetowe Allegro

wiesz ze bardzo duzo rzeczy mamy takich samych ? :p ja juz tez kupilam, laktator tommy i butelki tommy, smoczka narazie nie bede kupowac bo chce sie obyc bez niego.Ale tez na te patrzylam!
Kupilam wszytko u siebie w miescie, mam taka duuuuza hurtownie, za jednym razem wszytko kupilismy :) No i lozeczko tez kupilismy :) z posciela, materacykiem :) moj mezczyzna mowil ze ma byc wszytko najlepsze no i chyba takie jest :) jakis kokosowy materac, posciel najlepsza w polsce itd...:shocked2: no w koncu jego ksiezniczka sie rodzi :)

reklama
A ja na razie smoczków nie kupuję - wydaje mi się, że można się obejść bez niego :-)
Butelkę też tylko jedną, góra dwie - tak na wszelki wypadek ;-)
W końcu w sklepach teraz jest wszystko i jak będzie potrzeba, to można zawsze wsiąść w samochód i podjechać. Ja nie widzę sensu kupowania na zapas.

Mi na szczęście już to przeszło ale też tak miałam, że w nocy cała zlana potem byłam... Normalnie jakbym właśnie prysznic wzięła...
kurde ja nic nie biore żadnych leków a mam to co Wy..takie uderzenia gorąca,a w nocy zmieniałam koszulkę,bo cała mokra była,..ale rano sie czułam dobrze tzn tak że nie czułam żeby mnie choroba brała..eh już jest coraz ciężej ...:-(
Mi się dzisiaj jakieś głupoty śniły i pół nocy się co chwilę budziłam zestresowana...A jak już usnęłam porządnie to mnie budzik musiał "zabić" :-(
i ze mną to samo..jak już dobrze mi sie przyśnie to zaraz jakieś głupoty mi sie śnią i muszę się budzic..:-(
Kochana zaciskaj nogi porządnie i czekaj na Nowy Rok. A później już się możesz rozpakowywać.

A tak z innej beczki - kiedy pakujecie torbę do szpitala ?
ja już prawie mam wyprawkę skompletowaną,ale torby jeszcze nie spakowałam,myślę,że tak w styczniu bede juz "na walizkach";-)wyczekiwac:-)

a u mnie mi sie tak zbiera codziennie ale wieczorem oboje zasypiamy w 3 sekundy i do tego mój M. sie boi o małą myszę ...ech kiedy wrócą stare czasy

a u mnie mi sie tak zbiera codziennie ale wieczorem oboje zasypiamy w 3 sekundy i do tego mój M. sie boi o małą myszę ...ech kiedy wrócą stare czasy
jeszcze tylko dwa miesiące ciąży,jakieś 6tyg połogu..
eh..też sie nie mogę doczekac..
teraz coraz rzadziej mi sie chce..a jak już dochodzi to już nie mam takiej satysfakcji:zawstydzona/y:bo czuje sie gruba,brzusio przeszkadza...:-(

Ja niestety nie wiem ile ma moja malutka...:-( Tutaj tego nie sprawdzają...
Ale 11 stycznia mam usg- żeby sprawdzić czy się łożysko podniosło...więc postaram się podpytać jak duże dziecie już mam...

Wiecie co mnie śmieszy tu w Anglii...kiedy położna słucha serduszka małej zawsze ma jakiś komentarz..np Baby is happy :-D albo ostatnio jej mówie ze ma być dziewczynka a ona po tym serduszku też nagle potakuje i z uśmiechem na twarzy mówi...It is a Girl!!! :-D Niesamowite te położne...zdolniachy...tyle potrafią o dziecku powiedzieć słuchając samego serduszka :-D:-D:-D
no to faktycznie jakaś z niej kobita z powołaniem do zawodu:-D:rofl2:
Moja mała waży 1850 g i ma obwód głowki (jesli to to) 29 cm.... to chyba dużo prawda? BPD = 83 mm Stopa ma juz 6 cm ( :O ) ogolnie "wzrost" jak na 32+2 a usg bylo 30+5.Duża baba chyba się szykuje.
Trzeci raz potweirdzili dziewuszke
najważniejsze ,że zdrowe dzieciątko:tak::-)

ooo to ja też to mam, normalnie te uderzenia gorące są dobijające zwłaszcza w nocy, nieraz mierzyłam temp bo byłam zlana potem i pewna że mam gorączkę a tam nic standardowo 37,1.... eeeej Celira a może my po fenku tak mamy???:eek:
No moze i tak. Już też się czasami bałam, że mam temperaturę, ale nic, właśnie też jakieś 37, czyli w sumie ok.

u mnie samopoczucie całkiem nieźle tylko czuję ze tam na dole zaczyna sie coś dziać..kilka dni mialam pobolewania brzucha takie jak na miesiaczke i pachwiny zaczeły mnie już bolec..innymi słowy maluch napiera główką!!!!
No właśnie mnie dzisiaj tak masakrycznie wszystko boli, że mam ochotę żeby mnie ktoś dobił:-(

A tak z innej beczki - kiedy pakujecie torbę do szpitala ?
Ja jakoś w styczniu jak już M pomaluje mieszkanie i poukładam wszystkie rzeczy. Najchętniej to już bym sie spakowała, ale na razie to się mija z celem, bo nawet ubranek nie poprałam. Muszę czekać, aż mi się remont skończy, a nawet się jeszcze nie zaczął:sorry:

reklama
kataszaone - kupiłam dokładnie taki sam smoczek - różowy:-) I butelki też TommeeTippee-ta firma jest chyba teraz w modzie, bo dużo osób to kupuje:tak:

Do góry