reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Ja będę miała maraton wizytowy przed Świętami... 17 grudnia wizyta u państwowego, więc 16 muszę iść na badania. 21 grudnia wizyta u prywatnego gina, a 22 grudnia USG państwowe...

reklama
Rany, wychodzi na to że będziemy karmić, zmieniać pieluchy, potem się myć, sikać, znowu myć, znowu karmić i tak w kółko :eek: Bo taki maluch to dosyć często je, trwa to podobno na początku długo, i co chwila robi w pieluchę. Ja jak to czytam to mam wrazenie że nie będę miała kiedy zjeść, o gotowaniu i sprzątaniu nie wspominając:eek:

No powiem Tobie, że taki maluszek to powinien jeść przynajmniej 8 razy na dobę w odstępach około 2-3 godziny. :eek: A jak chce częściej, to będziesz go karmić częściej :shocked2::tak: No i trzeba się będzie tym maluszkiem zająć, więc tak jak pisałaś na początku nie będzie czasu na nic.
Dlatego u mnie na SR położna powtarza często tatusiom, że przynajmniej przez ten pierwszy okres 2-3 tygodni powinni jak najwięcej nam pomagać, a wręcz się nami opiekować. A my mamy się skupić na sobie i dziecku, a nie latać po sklepach, sprzątać czy gotować. I tak będziemy miały urwanie głowy... :eek::tak:

Warto pamietac, za na rane po nacieciu czy peknieciu napewno nie stosowac nasiadowek albo dlugotrwalych okladow tylko przemywanie - najlepiej jakims ziolkiem. Ja wcale zle nie wspominam pologu i nastawiam sie, ze i tym razem tez tak bedzie:-);-)

Do tego przemywania się poleca moja położna albo zwykłe szare mydło (ma najmniej chemii i substancji perfumowych i zapachowych) lub płyn Tantum Rosa. :tak:

ja mam wizyte 22.12 a pozniej juz co 2 tyg. a juz JUTRO!! jade na usg ciekawe jak moja kochana dzidzi rosnie, i czy w zwiazku z ta nie tolerancja na glukoze jest wieksza niz powinna... jak narazie ostro trwam w poscie, byle by silnej woli starczylo do lutego:-D

ja mam też dziś USG :)))) o 17 w szpitalu państwowym, już się nie mogę doczekać :D

Dziewczynki moje, powiedzcie Wy mi, jak odczuwacie ruchy Dzidzi?? Bo ja czuję takie jakies bulgotanie.... Jak to u Was jest?

ja nie czuję bulgotania... :( mały mi sprzedaje takie ciosy, że aż podskakuje i wcale się nie pierdzieli i nie poczeka, aż usiądę, jest aktywny nawet jak ja chodzę... widać jak odskakuje mi brzuch z każdej strony, tak jakby leżał w poprzek i odpychał się rączkami i nóżkami jednocześnie, albo kopniaki w jajnik... powodują moje podskakiwanie na wysokość prawie lamperii....

Ja będę miała maraton wizytowy przed Świętami... 17 grudnia wizyta u państwowego, więc 16 muszę iść na badania. 21 grudnia wizyta u prywatnego gina, a 22 grudnia USG państwowe...
O matko ale będziesz miała latania:szok: uważaj na siebie:-(
ja mam też dziś USG :)))) o 17 w szpitalu państwowym, już się nie mogę doczekać :D
trzymam kciuki:tak::-)

ja mam wizytę i USG 14 grudnia;-)

Do tego przemywania się poleca moja położna albo zwykłe szare mydło (ma najmniej chemii i substancji perfumowych i zapachowych) lub płyn Tantum Rosa. :tak:
Dokładnie, ja już się zaopatrzyłam w szare mydło w płynie do szpitala. Zamiast Tantum Rosa mi położna powiedziała, że można użyć roztworu nadmanganianu potasu - na pewno ekonomiczniej:-)

reklama
Ja przemywalam Azulanem:tak: i goilo sie jak na psie:szok::szok::szok::-D:-D:-D
A zobaczymy co tutejsza klinika poradzi:tak:
Szare mydlo i zimna woda jest super na hemoroidy, ktore zapewne nie u jednej z nas sie pokaza:szok::eek:

Do góry