reklama
Rany, wychodzi na to że będziemy karmić, zmieniać pieluchy, potem się myć, sikać, znowu myć, znowu karmić i tak w kółkoBo taki maluch to dosyć często je, trwa to podobno na początku długo, i co chwila robi w pieluchę. Ja jak to czytam to mam wrazenie że nie będę miała kiedy zjeść, o gotowaniu i sprzątaniu nie wspominając
![]()
No powiem Tobie, że taki maluszek to powinien jeść przynajmniej 8 razy na dobę w odstępach około 2-3 godziny.

Dlatego u mnie na SR położna powtarza często tatusiom, że przynajmniej przez ten pierwszy okres 2-3 tygodni powinni jak najwięcej nam pomagać, a wręcz się nami opiekować. A my mamy się skupić na sobie i dziecku, a nie latać po sklepach, sprzątać czy gotować. I tak będziemy miały urwanie głowy...

Warto pamietac, za na rane po nacieciu czy peknieciu napewno nie stosowac nasiadowek albo dlugotrwalych okladow tylko przemywanie - najlepiej jakims ziolkiem. Ja wcale zle nie wspominam pologu i nastawiam sie, ze i tym razem tez tak bedzie:-);-)
Do tego przemywania się poleca moja położna albo zwykłe szare mydło (ma najmniej chemii i substancji perfumowych i zapachowych) lub płyn Tantum Rosa.

double_aga
Fanka BB :)
ja mam wizyte 22.12 a pozniej juz co 2 tyg. a juz JUTRO!! jade na usg ciekawe jak moja kochana dzidzi rosnie, i czy w zwiazku z ta nie tolerancja na glukoze jest wieksza niz powinna... jak narazie ostro trwam w poscie, byle by silnej woli starczylo do lutego![]()
ja mam też dziś USG
double_aga
Dziewczynki moje, powiedzcie Wy mi, jak odczuwacie ruchy Dzidzi?? Bo ja czuję takie jakies bulgotanie.... Jak to u Was jest?
ja nie czuję bulgotania...
double_aga
to mojej kolezanki siostry syn wazyl 5600i urodzila sn
![]()
ło jezu
double_aga
Kochane siusiak potwierdzony:-) Bartuś waży 1200g![]()
gratulacje Mamo Sówko
patisia16
6/II/10-3670g szczęścia:)
O matko ale będziesz miała lataniaJa będę miała maraton wizytowy przed Świętami... 17 grudnia wizyta u państwowego, więc 16 muszę iść na badania. 21 grudnia wizyta u prywatnego gina, a 22 grudnia USG państwowe...

trzymam kciukija mam też dziś USG))) o 17 w szpitalu państwowym, już się nie mogę doczekać
![]()

ja mam wizytę i USG 14 grudnia;-)
Dokładnie, ja już się zaopatrzyłam w szare mydło w płynie do szpitala. Zamiast Tantum Rosa mi położna powiedziała, że można użyć roztworu nadmanganianu potasu - na pewno ekonomiczniej:-)Do tego przemywania się poleca moja położna albo zwykłe szare mydło (ma najmniej chemii i substancji perfumowych i zapachowych) lub płyn Tantum Rosa.![]()
reklama
monikasia
Ja przemywalam Azulanem
i goilo sie jak na psie

A zobaczymy co tutejsza klinika poradzi
Szare mydlo i zimna woda jest super na hemoroidy, ktore zapewne nie u jednej z nas sie pokaza

A zobaczymy co tutejsza klinika poradzi

Szare mydlo i zimna woda jest super na hemoroidy, ktore zapewne nie u jednej z nas sie pokaza

Podziel się: