reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Dziewczyny, czy u was też występują bóle więzadeł? Bo ja się zastanawiam czy to normalne czy lecieć do lekarza? Boli mnie w tym miejscu gdzie powinien być jajnik i to taki ból jakby się mięśnie naciągały. Gdzieś wyczytałam że w ten sposób macica się rozciąga na początku ciąży a potem pod koniec jak się szykuje do porodu, ale to dla mnie jeszcze za wcześnie:eek: Napiszcie czy też tak macie bo ja niedługo zacznę świrować i do położnej zacznę wydzwaniać z pierdołami:eek:

Ja też miewam teraz takie bóle, ale nie panikuję, chodzę co 2 tyg. na wizytę i nawet o tym jej nie wspomnę na najbliższej wizycie - jak mnie zbada, to będzie widziała, czy szyjka zamknięta czy nie.

reklama
Boże Ty to wszystko zapamiętałaś???:szok::szok: chylę czoła, nawet jeśli zdążyłaś zapisać:tak:
zdziwił mnie prysznic po karmieniu:shocked2: i taki długi czas krwawienia:-( a po sikaniu trzeba się przemywać? a mąż może masować krocze??:zawstydzona/y: i, ja przepraszam bardzo, ale czym to się różni np od zwykłej masturbacji albo gry wstępnej:zawstydzona/y:
i nie zamęczasz nas, pisz pisz kochana!!! ja na przykład jestem Ci bardzo wdzięczna!!!

hehe, szybko piszę - nawyk ze studiów :-D:tak:

Już rozwiewam Twoje wątpliwości:

Z tym prysznicem po karmieniu, to chodzi o to, że w trakcie pierwszego tygodnia po porodzie, w trakcie karmienia "leci z Ciebie jak z pękniętek rury w łazience" (sorry za porównanie, ale tak mi się skojarzyło ;-) ) No i żeby się nie wdała infekcja, to trzeba się potem dokładnie wymyć.
Tak samo jest po sikaniu. Nie musisz cała włazić pod prysznic czy do wanny, ale mnie się wydaje, że tak jest po prostu wygodniej niż gimnastykować się przy umywalce (no chyba, że się ma bidet w domu) ;-)

A jeśli chodzi o ten masaż krocza, to położna odradzała pomoc facetów. Z tego co ją zrozumiałam (a czasami mówi tak, że ciężko zrozumieć), to chodzi o rozciągnięcie pochwy. Facet może to zrobić, ale nie ma wyczucia, nie będzie wiedział kiedy Cię boli i takie tam. Ty sama znasz dobrze zwój organizm, więc sobie krzywdy nie zrobisz :-)

ja mam wizyte 22.12 a pozniej juz co 2 tyg. a juz JUTRO!! jade na usg ciekawe jak moja kochana dzidzi rosnie, i czy w zwiazku z ta nie tolerancja na glukoze jest wieksza niz powinna... jak narazie ostro trwam w poscie, byle by silnej woli starczylo do lutego:-D

Super, że zobaczysz Dzieciaczka :-)
Ja moją Królewnę będę mogła popodglądać dopiero po Nowym Roku :-(

a ja dzis mam sr wiec wam zdam relacje jutro :p prawdopodobnie bede miec dzis WYPRAWKE bardzo sie ciesze z tego powodu bo jest to lajtowy temat a nie tak jak o porodzie :tak: hihi :* całuski :*

Rany, wychodzi na to że będziemy karmić, zmieniać pieluchy, potem się myć, sikać, znowu myć, znowu karmić i tak w kółko :eek: Bo taki maluch to dosyć często je, trwa to podobno na początku długo, i co chwila robi w pieluchę. Ja jak to czytam to mam wrazenie że nie będę miała kiedy zjeść, o gotowaniu i sprzątaniu nie wspominając:eek:

Ja też miewam teraz takie bóle, ale nie panikuję, chodzę co 2 tyg. na wizytę i nawet o tym jej nie wspomnę na najbliższej wizycie - jak mnie zbada, to będzie widziała, czy szyjka zamknięta czy nie.
Ano właśnie tylko że ja mam krótką szyjkę i jadę na Fenoterolu. Ale idę w poniedziałek to mu się poskarżę, że trochę mnie pobolewa czasami:sorry:

reklama
Do góry