reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
z tego wynika ze ja sie powinnan chyba powiesic bo ja juz prawie 20 kg przytyłam a to wszystko przez to ze przed ciaza sie intensywnie odchdzalam silownia aerobik i dieta 1200 kcal i schudlam 13 kg ale bedac w ciazy stwierdzilam ze nie bede glodzic dziecka i jem wszystko na co mam zachcianke, no i z silownia koniec! Zbytnia sie tym nie martwie bo mam duzo znajomych ktore potyly po 30 kg a po ciazy sa szczuplejsze niz przed a zreszta jak juz raz mi sie udało tyle schudnac to i pozniej tez mi sie uda :-)
Moja przyjaciółka miała taką samą akcję - tuż przed zajściem w ciążę schudła 15 kg i była na diecie jak się dowiedziała o ciąży. Przytyła 28 kg, ale lekarz już w 3 miesiącu kazał jej się pilnować z jedzeniem - nie głodziła się ale zamiast tabliczki czekolady jadła dwie kostki, zmieniła jasne pieczywa na ciemne i dała sobie spokój z frytkami itp. Teraz 4 miesiące po porodzie ma 4 kg do przodu bez żadnej diety.

reklama
A ja odebralam wczoraj wyniki z glukozy i po obciazeniu wynik mam w normie, w samym srodeczku wiec super. Ale na czczo mam cukier ponizej normy :sorry:Czy ktoras z Was wie moze czy to tez cos zlego? Czy raczej ok? Bo do lekarza ide dopiero w poniedzialek, a ciekawi mnie ten wynik.

Jeszcze w czwartek ide na pozostale badania-morfologia i mocz, zeby byly swiezutkie wyniki.

z tego wynika ze ja sie powinnan chyba powiesic bo ja juz prawie 20 kg przytyłam a to wszystko przez to ze przed ciaza sie intensywnie odchdzalam silownia aerobik i dieta 1200 kcal i schudlam 13 kg ale bedac w ciazy stwierdzilam ze nie bede glodzic dziecka i jem wszystko na co mam zachcianke, no i z silownia koniec! Zbytnia sie tym nie martwie bo mam duzo znajomych ktore potyly po 30 kg a po ciazy sa szczuplejsze niz przed a zreszta jak juz raz mi sie udało tyle schudnac to i pozniej tez mi sie uda :-)

Podziwiam cię za silną wolę. Odchudzałam się raz w życiu i z tego wszystkiego przytyłam wtedy 5 kg:-D. No to machnęłam ręką.

A tak na marginesie, to kogo obchodzą komentarze zazdrosnych babek? Jesteśmy teraz piękne, hormony szaleją, burza włosów, piękna cera, biust jak Pamela - który facet nie marzy o takiej kobiecie?!

Zdaje się że piszecie o masażu szyjki macicy. To jest zawsze tuż przed porodem robione, nie każda kobieta to ma. No i ja nie mam bladego pojęcia dlaczego to się nazywa masaż - nap***ala niemiłosiernie...

nie, nie o szyjki macicy mi chodzi (mam nadzieje ze żadna z nas tego nie doświadczy)
- masaż krocza - pochwy, się wkłada dwa palce i naciąga, jest troche opisów w necie, jedni polecają, inni nie, pytałam mojej gin, to się skrzywiła i mówi, że nie słyszała aby to komuś pomogło, więc dałam sobie spokój i tylko kegla ćwiczę regularnie (no i biustu)

o tutaj macie troche o tych masażach
http://www.blog.przedporodem.pl/masaz-krocza/
http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/Naciecie-krocza-czy-mozesz-tego-uniknac.html

(przepraszam, mam nadzieję że nie łamię regulaminu forum wklejaniem linków)

Ostatnia edycja:
Zazdroszczę wszystkim które tak pięknie wyglądają. Mnie moja Mama się " przestraszyła". Powiedziała że wyglądam źle, ale to normalne jak się nosi dziewczynkę :-p Tere fere kuku. A tak na poważnie to powiedziała że jestem taka blada że aż zielona, zastanawiała się co mam za kaszkę na gębie (nic nie wspominała o syfach), zaniepokoiła się worami pod oczami... Ja patrzę na siebie codziennie, więc wydaje mi się że wyglądam źle ale nie widzę że się pogarsza....

A nie wiecie może czy jak szyjka jest krótka, macica jest nisko i generalnie jest ryzyko przedwczesnego porodu to można wykonywać ćwiczenia Kegla? No bo w sumie to jest napinanie mieśni raczej niewskazane przy takich dolegliwościach

Zazdroszczę wszystkim które tak pięknie wyglądają. Mnie moja Mama się " przestraszyła". Powiedziała że wyglądam źle, ale to normalne jak się nosi dziewczynkę :-p Tere fere kuku. A tak na poważnie to powiedziała że jestem taka blada że aż zielona, zastanawiała się co mam za kaszkę na gębie (nic nie wspominała o syfach), zaniepokoiła się worami pod oczami... Ja patrzę na siebie codziennie, więc wydaje mi się że wyglądam źle ale nie widzę że się pogarsza....

A jakie masz żelazo? Ja też jestem blada ale to podobno anemia.
Wszystkie jesteśmy piękne i nie ma żadnych wymówek:wściekła/y:
Jesteśmy zdolne do tworzenia ludzkiego życia i należy nam się szacunek do chole...
Właściwie to nie wyobrażam sobie, że mogłabym powiedzieć jakiejkolwiek kobiecie, że nrzydko wygląda. A co dopiero cieżarnej...

reklama
Lekarzem nie jestem, ale ja obstawiam że można. Może nie można za często ćwiczyć, ale jak chodzisz siku to zatrzymywać na chwilę strumień i już.

Do góry