reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
Ja ważyłam 3.200...mój M podobnie
Fifi jak sie urodzil to miał 3.570..a według usg wychodził 2.900....:shocked2: wiec bylismy w szoku ze ponad pol kilo różnicy. Tym bardziej ze ostatnie usg mialam w dniu porodu....

Tutaj mi nie powiedzieli jak duża jest mała...ale w 34 tyg mam jeszcze jedno usg to sie popytam czy miesci sie w normie haha
No a dziecko 5 kilowe....wow....mój Filip ważył 5 kilo jak miał prawie 5 miesięcy...więc nie wyobrażam sobie takiego porodu jako lekkiego........

No to TURBOSIUNIOLODÓWECZKA was zawstydzi! Ja ważyłam 1700!!! :szok::eek: Podobno wyglądałam jak miniaturka dziecka, a mama karmiąc mnie butelką musiała smoczek zwijać w trąbkę bo inaczej mi się do buźki nie mieścił :szok:

A co do bólu piersi, to ja mam problem... od ponad 3 tyg. boli mnie prawa pierś, nawet jak dotknę ją przez przypadek tak delikatnie.. i taką kulkę tam czuję... boję się... :-:)-:)-:)confused::confused::confused:
Czy to może być coś groźnego? Bo druga mnie nie boli...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja czekaj wlasnie sie mamuski pytam ile...3500...mowi mi i 55cm...no wiec nie za mala haha:p

A mnie cycole tez ostatnio cos nie bardzo...i bola...ale najwieksze jazdy to mam ze stopami no bola jak cholera...a jakie zylaki mi sie porobily i kostek nie widac juz w nogch takie kolki mam no...

A ty Kasienko nie denerwuj sie tylko przy nastepnej wizycie sie zapytaj lekarza co i jak????

ja czekaj wlasnie sie mamuski pytam ile...3500...mowi mi i 55cm...no wiec nie za mala haha:p

A mnie cycole tez ostatnio cos nie bardzo...i bola...ale najwieksze jazdy to mam ze stopami no bola jak cholera...a jakie zylaki mi sie porobily i kostek nie widac juz w nogch takie kolki mam no...

A ty Kasienko nie denerwuj sie tylko przy nastepnej wizycie sie zapytaj lekarza co i jak????

laska noś skarpetki tzw. "piętki", takie przed kostkę to i mniej żylaków będzie i kopytka tak nie będą puchły

No to TURBOSIUNIOLODÓWECZKA was zawstydzi! Ja ważyłam 1700!!! :szok::eek: Podobno wyglądałam jak miniaturka dziecka, a mama karmiąc mnie butelką musiała smoczek zwijać w trąbkę bo inaczej mi się do buźki nie mieścił :szok:

A co do bólu piersi, to ja mam problem... od ponad 3 tyg. boli mnie prawa pierś, nawet jak dotknę ją przez przypadek tak delikatnie.. i taką kulkę tam czuję... boję się... :-:)-:)-:)confused::confused::confused: Czy to może być coś groźnego? Bo druga mnie nie boli...

Siuniab- babo jedno marsz do lekarza!!!!
Z cyculami nie ma żartów...i lepiej zadbaj o nie teraz puki jeszcze nie karmisz......
ja juz pisalam wczesniej ze mi sie ropien zrobila i masakra ze szok....wiec teraz juz wiem ze na cycuchy trza uwazac....moze to zgrubienie na skutek hormonow!!!! i wcale nie musi oznaczac coś zlego ale dopuki nie sprawdzisz nie przekonasz siE!!!!!!!

U mnie z dolegliwosci : nadal napinajacy sie brzuch....zaczelam liczyc ile razy mi go napina....dzis juz 6 razy naliczylam...a dopuszczalne jest 5 razy!!!!!

Chyba No spe wezmę zeby czasem zaraz nie rodzic!!!!!! ehhh

reklama

A co do bólu piersi, to ja mam problem... od ponad 3 tyg. boli mnie prawa pierś, nawet jak dotknę ją przez przypadek tak delikatnie.. i taką kulkę tam czuję... boję się... :-:)-:)-:)confused::confused::confused:
Czy to może być coś groźnego? Bo druga mnie nie boli...

Moja gin ( a jest onkologiem radiologiem też ) wysłała mnie pół roku temu na biopsję właśnie takiej kuleczki w cycu - sama ją znalazłam ( a inny onkolog mnie badający patrzył na mnie jak na wariatkę i nic nie czuł). Okazało się, że...to jest KULKA TŁUSZCZU i zapchany kanalik mlekowy czy cośtam po nieudanej ciąży wcześniejszej...
Sprawdź, czy pod pachą po stronie tej piersi z kulką jest zgrubienie w okolicach węzła chłonnego a poza tym - MARSZ DO LEKARZA bo to pewnie wszystko jest od hormonków w ciąży

Do góry