reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
ja tez myslalam o porodzie na Madalinskiego! Wiecie może czy trudno jest sie tam dostac ???? bo lekarza prowadzacego tam nie mam
Marga - z tego co się orientuję nie specjalnie - często (przynajmiej tak słyszałam do tej pory) nawet odsyłali na Madalińskiego z innych szpitali... Ja ponieważ mam wskazania do cesarki to jak byłam tam na USG lekarz powiedział mi żebym umówiła się na konsultację z ordynatorem i ustalę wszystko. Ale to ja...
A zkolei tobie bym radziła zrobić tak jak mi radziła dziewczynak która spotkalam tam na izbie przyjec. Powiedziała mi żeby się tam zapisac pod koniec ciązy... i wtedy na pewno na luzie mozesz przyjezdzac ;) Ale jak chcesz rodzic naturalnie - to nie sadze aby byl tam jakikolwiek problem...

A co do tego co pisała kataszaone - szpital ma coraz lepsza opinie szczegolnie jeszeli chodzi o opieke poporodową (zarówno nad mamą jak i maleństwem), na co ja zwracalam najwieksza uwagę.

reklama
Witam. Mi brzuzek dopiero w 3 miseiacu zaczął rosnąć i pratycznie do tego czasu swoje ciuchy normalnie nosiłam. teraz jestem w 23 tygodniu i moje spodnie poszly do szafy.. :D hehe teraz mi sie wydaje ze co tydzien wiekszy brzuszek jest.. na szczescie są superowe ciążowe spodnie które są bardzo wygodne.. :) A przytyłam jak narazie tylko 5 kg.

widzę że zupełnie różnie przybieramy na wadze...
Ja z Filipem przytyłam 14 kilo w całej ciąży, w tej narazie niecałe 6 kilo...z tego co pamiętam to więcej niż z Filipem na tym etapie.
Poszło mi w uda, biust który jest ogromny :no:...no i brzuszek...:tak:

Zobaczymy ile bedzie na koniec...hihi

mi się wydaje że to uwarunkowania genetyczne itp decyduja o figurze....chociaż widze róznicę miedzy sobą i mamą, ona miała wiekszy brzuś i niestety cały brzuś w rozstepach:-( żal mi jej bo kiedyś takich dobrych kremow nie było...ja narazie odpukac ani jednego rozstępka nie mam, na zamkniętym wam jutro prześle aktualną focie brzusia;-)

ja z wagę stoję w miejscu, ale brzucho mam już spore. W jeansy tylko bardzo niskie biodrówki sie mieszczę, spódnuce tez niskie i lużne. Dostałam od siostry trochę ciążowych rzeczy, ale zimowych.
Jestem narazie w tej dobrej sytuacji, ze mój rosnacy brzuch mnie bawi i w pełni go akceptuję. Myślę ze jeśli tylko będę ważyć mniej niż 70 kilo to nie bede miała z tym problemu. Siostra mi opowiadała, ze ona miała straszne problemy z akceptacją siebie (miała anorekcje kilka lat temu z której wyszła, jednak to w głowie zostaje). Bardzo współczuję takim dziewczyną, bo musi być to strasznie schizofreniczne, cieszyć się dzieciątkiem i mieć takie problemy z akcepacją siebie.

i takie nastawienie jest najlepsze;-)ja też w pelni akceptuję zmiany w moim ciałku, bałam się jak Maciej bedzie reagował, bo on to ma świra na punkcie kobiecych figur, jedni faceci lubia biusty, inni pupy, a moj patrzy i ocenia kobiety po figurze, więc na poczatku mały nerw, ale widze że jemu tez sie podoba i jest oki, wie że to stan przejściowy:-p, jedyny strach jaki mi pozostał to rozstępy, narazie ich nie mam, ale jak sie pojawią, to z tego co wiem jedne latwo da się zlikwidowac a inne tylko lekko wybielić:sorry2: z tym bywa różnie:sorry2:

hmmm widze że takiemu zboczencowi jak ja to juz nawet mega brzuch nie przeszkodzi:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: no ja nie wyobrażam sobie odmówić seksu, co innego jak sa przeciwskazania zdrowotne, bo widzę że niektóre z was takowe mają i niestety to trzeba przeboleć dla dobra dziecka, ale jak jest wszystko oki i można to sobie nie daruję:-p:-p:-p

Witam! ja uzywam oliwki zwykłej na brzuszek i jak narazie jest oki zero rozstępów.. A codo opaleniznu to stosuje balsam brązujący (firma "bebe young care") i polecam! :) ogólnie na makijaż w ciąży nie zawsze mam ochote tzn nie zawsze mi sie chce malować.. A pozatym to duzo sie balsamuje czesto biore kąpiele. dbam o siebie bardzo. niewiem co jeszcze dodać.. z tego co wiem to solarium i za gorąca woda w wannie odpadają bo szkodzą. a kremy, balsamy niewiem to chyba zalezy od cery..

reklama
Do góry