reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
ja sie już zastanawiam nad ścięciem włosów bo z warkocza zrobił mi isę warkoczyk...
Korektora to już zułyłam tyle że szkoda gadać, i do tego wieczny katar.

Boże ja hoduję Godzille - Głodzille..... przypominam że jak narazie to tylko 2kg przytyłam od początku ciąży.......massakra ten dziecior mnie wysyssaaaaaaaa

ale pamiętaj że ja mam ograniczone cukry...i diete niby....której coraz mniej się trzymam bo już sił brak....
To dobrze, ze dzidzior Cię wysysa, a nie masz przy tym anemi, tylko zazdrościc, a przy kazdej cukrowej pokusie sobie pomyśl, ze dzidizor bedzie wiekszy, a Ty bedziesz musiała urodzić Małego Wielkoluda :),

no wlasnie cukrów nie jem ...ale węglowodaniki rules

:). No ja staram się ograniczyc ,bo mi waga poszła do przodu jak szalona. Chociaż może mojego synka troche podtuczę bo przy waszych to chuderlak z niego :)
Wczoraj załozyłam czerwone spodnie od piżamy, nigdy nie wygladałam w nich jakoś szczególnie korzystnie, ale wczoraj wygladałam jak klown. Masakra :)

Ja mam taką piżamkę ze spodniami w pionowe paski i mój mąż mi strzelił komplement że wyglądam w niej jak prawdziwy Obelix:zawstydzona/y: Ja niby lubię Obelixa, ale trochę jednak przegiął:sorry:

dobra to dorzucę 10kg jabłek żebyś wyrzutów sumienia nie miała:tak: i cieszę się, że już mi wybaczyłaś, uffff:-D

tylko ja słyszałam, że czasem "brzydko" pęka, nierówno... i ciężko potem takie pęknięcie zszyć...

a czasem peka do odbytu co nie jest dobre z reszta mozecie sobie to wyobrazic. Z reszta to jest najlatwiejsza droga pekniec - od pochwy do odbytu.

teraz jest jakis projekt o ochronie krocza ale pewnie nie wszysycy go stosuja. Ogladalam w jednym z porannych programow, gdzie lekarze sie wypowiadali na ten temat no i przed kamera mowili o tym ze nie sa za nacineniem krocza ze koniecznosc taka dotyka jakies 5-20% kobiet rodzacych. reszta moze rodzic sama - z dobra i cierpliwa polozna.... Ale jakie sa realia? :(

a czasem peka do odbytu co nie jest dobre z reszta mozecie sobie to wyobrazic. Z reszta to jest najlatwiejsza droga pekniec - od pochwy do odbytu.

teraz jest jakis projekt o ochronie krocza ale pewnie nie wszysycy go stosuja. Ogladalam w jednym z porannych programow, gdzie lekarze sie wypowiadali na ten temat no i przed kamera mowili o tym ze nie sa za nacineniem krocza ze koniecznosc taka dotyka jakies 5-20% kobiet rodzacych. reszta moze rodzic sama - z dobra i cierpliwa polozna.... Ale jakie sa realia? :(

i tak jest zagranica, a u nas tnie się 90% :( ja to sobię tłumaczę tak. Jak jest tkanina to bardzo trudną ja rozerwać ,a jak ja natniesz to już łatwo idzie. przeciec kurcze robią to usg i widzą czy dziecko jest male czy nie. Połozna tez widzi jak to tam wszystko wygląda,ale im isę nei chce pomysleć i chwile pochodzić koło rodzacej.

reklama
Wlasnie,można używać depilatora w ciąży? Chyba nie ma żadnych przeciwskazan,nie?
Ja od 1-4 mieciąca smarowałam się baaardzo rzadko dosłownie parę razy bo nie miałam cierpliwości,wszystko tłuste i śmierdzące... od końca 4 właśnie zakupiłam fissan,oliwki Johnsona (płynna i w żelu) oraz dostałam od teściowej dwa kremy dax cosmetics i pharmaceris smaruję się na zmiane i raz dziennie takim włosiem który ma być dobre na poprawe krążenia i uelastycznić skórę
Wie któraś może czy można doustnie zażywać capivit hydro control? Ktory nawilza skore od wewnatrz?

dla naszej skory nie tyle potrzebna jest woda - bo ja jesli uzupelniasz w dobrej ilosci ( od 1,5 litra) do wewnatrz to jest optymalne nawodnienie. naszej skorze potrzeba teraz kolagenu.Kolagen mozna kupic, jednak taki prawdziwy kolagen kosztuje ok 160 zl. Inne to po prostu zelatyna albo substytuty.

Do góry