reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
fotografia-dzieci-w-grudzia.jpg

Jesooo dziewczyny wreszcie tu zajrzalam...ale ze strachem...,nie chce jeszcze myslec o porodzie..boje sie baaaaaardzo!!!!
I choc to przechodzilam to wcale nie jest mi łatwiej....rzekla bym ze : Wiem czym to pachnie!!!!!!!
Nie bylo tak źle....ale ten połóg po porodzie jest okropny!!!!!

Co do nacinania...oj wiele bym dala zeby ur bez nacinania!!!
Tak to potem boli i doskwiera....mimo ze to male nacięcie a jednak czuje sie conieco.....z drugiej strony cc tez bym nie chciala bo jednak to male naciecie goi sie jak na psie a po cc bywa rożnie!!!!!

reklama
wiecie co mi to wszystko jedno czy mnie natną i gdzie, czy zrobią lewatywę czy bedą mnie czyśćić i jak, najważniejsze jest to żeby dzidziuś był cały i zdrowy. wolę mieć nacięte krocze niż miałoby pęknąć samo.

Znachorka Hej, wtrącę się w wątek ;-) Czyli nie wyrazisz zgody na nacięcie? Pamiętam jak mnie przyjmowali do szpitala, to było tam parę rzeczy do podpisania. M.in musiałam wyrazić zgodę na nacinanie i na wycięcie macicy, gdyby to było niezbędne dla życia matki i dziecka... Brzmiało to masakrycznie. Podpisałam...

tylko ja słyszałam, że czasem "brzydko" pęka, nierówno... i ciężko potem takie pęknięcie zszyć...

właśnie z tym pękaniem jest tak, że jak ci pęknie "zygzakiem" to za h*** pana zszyć tego nie idzie i szyją jak popadnie, oby tylko zszyć. Opatrywałam u nas taka pannę, co tak pękła i ani ładnie to nie wyglądało ani się goic porządnie nie chciało :sorry:

No ale polożna chyba wie do którego momentu mozna nie nacinac...a kiedy krocze jest na tyle napięte ze naciecie jest konieczne bo grozi pęknieciem?!!!!!

cHociaz zaloze sie ze 99% nie chcąc ryzykowac pęknięcia nacina rutynowo!!!!

Ale jak ktoś może ponosić odpowiedzialność za to, że ci pękło? Troszkę Cię nie rozumiem, bo nie da się czekać do końca, a potem naciąć skórę tuż przed tym zanim pękniesz, a jak Cię natną ciut za wcześnie, to będzie, że "zapobiegawczo" i że niepotrzebnie?

reklama
Do góry