reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
Ja już trzymam kciuki :-) i czekam na relację:tak:

A mój plan wizytowy wygląda następująco:
* w piątek idę na badania (glukoza - bleeee)
* we wtorek (27) wizyta w państwowej ginki
* w czwartek (29) USG z filmikiem :rofl2:

No to masz napięty grafik słonko :)

LadyMocca Trzymam kciuki mooocno i czekam na relacje :)

a my z mezem nadal sie kłócimy o imie on chce bartus a ja wiktor :-( i nikt nie chce odpuscic

Wiktor bardzo ładnie :) Bartek też fajnie :) Trudny wybór, a może dać oba? :)
My mamy zamiar dać też dwa imiona naszej córeńce Aleksandra Oliwia :)

ja co do Marysi słyszałam takie: Mania,Mańka,Majka,Maniana,Mary,

Marysia- wyjątkowo sympatyczne i ciepłe imię- też myślałam o tym imieniu, ale mój mąż nie bardzo był przekonany. Więc pozostaliśmy przy Oli bo to imię podoba się nam obojgu od zawsze :)

A my z mężem mamy dylemat, czy dać na imię Ania czy Emilka. Może mi doradzicie, jakie wy byście wybrały z tych dwóch????

Emilia cudnie- moja teściowa ma tak na imię :) Wszyscy mówimy na nią Mila, Milka super się zdrabnia i to imię brzmi tak dumnie :) Anna też super-klasyczne piękne imię- moja mamusia się tak nazywa :)

Widzę, że coraz częściej się pojawiamy na tym wątku ;) Coś czuję, że bliżej lutego przeżyje swoje 5 minut ;P hihi Powiem Wam, że ja czytając moją książkę o ciąży w końcu zdecydowałam się obejrzeć te strony i obrazki o porodzie. Staram się dużo o tym mówić na głos żeby się jakoś do tego przygotować. To chyba taka moja obrona- pamiętam, że jak byłam mała i zostawałam w domu sama i bałam się to na głos mówiłam i śpiewałam- to mi pomagało :p Ciekawe czy teraz też ten patent się sprawdzi hihihi.

reklama
A mnie niestety czeka cesarka i to już druga. W sumie to najbardziej mnie stresuje to znieczulenie w kręgosłup. Ostatnio wbijali mi igłę chyba 5 razy (ja nawet nie wiedziałam że tylko 1 raz powinni, aż w końcu złapali za telefon i mówią tak: panie profesorze - może pan podejść, bo mamy problem z wkłuciem?) . Ja byłam trochę w strachu, ale dali mi do wypicia jakiś płyn - środek uspokajający, bo się cała trzęsłam. Generalnie bałam się że stracę czucie w nogach i ono już nie wróci (taka mała fobia, a w dodatku nie umiałam wypiąć odpowiednio kręgosłupa. Tu masz wielki brzuch,a tu każą zrobić taki koci grzbiet.

Do góry