reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Gratulacje:)

Ps. Nie czytałam całego wątku, i nie wiem, czy już się pojawiło to pytanie. Ale czy miałyście PRZECZUCIE, że będzie chłopiec albo dziewczynka? Mi wszyscy wmawiali, że będzie chłopak, bo... podobno wyładniałam:zawstydzona/y: A ja uparcie mówiłam do brzuszka "Zosiu". I JEST:-D

teraz jak sobie przypominam to pierwsze moje odczucie było że dziewczynka ale to nawet nie odczucie tylko skrupulatne wyliczenie - miałam bardzo idealnie ułożoną owulację i jak poszłam na pierwsze badanie to mi się w ogóle wiek podany przez lekarza nie pasowała więc doszłam do wniosku że do zapłodnienia musiało dojść juz po owulacji czyli pewnie będzie dziewczynka. i tylko to później żadnych odczuć i przekonań a w sumie chyba trochę bardziej nastawiałam się na chłopca więc ta myśl odsuwałam ale jednak pierwsze wrażenie się sprawdzilo :)

reklama
Jak się dowiesz, gdzie w Poznaniu, czy okolicach, to daj znać:-) A moja teściowa uważa, że usg szkodzi dziecku i staram się jej nie mówić, że robię co miesiac. Tak, jakbym robiło to tylko po to, by sobie popatrzeć... Eh. Różnica pokoleń:-)

jutro muszę jechać odebrać wypis ze szpitala. Więc postaram się dowiedzieć ile na Raszei kosztuję i czy wogóle tam jest takie usg:sorry: no i jakie są terminy

do tej pory mój mąż się cały czas wymigiwał z ustalenia imion dla dziewczynki mówił ze jak będziemy wiedzieć to zdecydujemy a ja cały czas miałam swój typ na Milenkę no i jak dr powiedział że córeczka to mówię do męża że teraz to już musi podac swoje propozycje bo jak nie to zostanie Milenka a on na to że to bardzo ładne imie i będzie mała Milena Alina

według tej wagi to moje maleństwo powinno jakieś 50gram więcej ważyć ale lekarz powiedział że waga jest dobra tym bardziej że ja raczej do drobnych należę a i mąż nie jest wielkoludem;-) lekarz mówi że ok to ja mu wierzę

Kurka Mantezowa nie chce straszyć, ale to może mieć związek z cukrem. Ja aż się boję robić to badanie, bo wydaje mi się, że też mogę mieć kłopociki.....
Ja odebrałam dzisiaj wyniki i rzeczywiście mam problem z cukrem więc pewnie dlatego córcia taka duża, jestem trochę podłamana dzisiejszą wizytą u gina:-(

nie jestem z tych, co usprawiedliwiaja ludzi w trakcie diet, ale jestes w ciazy i byc moze zatrzymujesz wodę- zauwazylas opuchniecianp wokol kostek?
skoro stusujesz sie do zdrowego ozdywiania to nie moze byc innego wytlumaczenia. No chyba ze jescze jakies choroby wewnetrzne, tarczycy czy cus.

ja mam wrażenie że cała jestem opuchnięta:tak: na początku rzeczywiście mój organizm zatrzymywał wodę, potem się jakoś unormowało i było lepiej, a teraz waga przyspieszyła (bo ja tak dziwnie tyłam - do 8 tyg 4 kg, potem do 16 tyg 1 kg, i teraz do 23 2 kg tylko te 2 to są w jakiś ostatnich 2/3 tygodniach!)
staram się dobrze odżywiać, ale miewam "dni jokera":-p:zawstydzona/y: czyli fast food, sosy do sałatek, ale teraz jak leżę to staram się to ograniczać, bo martwię się tym odkładaniem... zobaczymy jak dalej będzie... najwyżej będę miała wzmożone latanie z wózkiem na wiosnę:tak::-D

reklama
Julisiu moze to jakis miesien wewnatrz Cie kluje, ja tak czasem mam ze mnie tak kluje ze nie moge glebszego oddechu wziac. Teraz w ciazy czesciej tak mam bo mam mniej magnezu magnezu:-(

Do góry