reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
Dziewczyny od kilku dni tak mi sie napina brzuch...
Czy ma któraś z Was podobnie????
musze brac nos-pę bo inaczej pękne!
Poza tym wczoraj farba już drugi raz z nosa mi poleciala....

Dziewczyny od kilku dni tak mi sie napina brzuch...
Czy ma któraś z Was podobnie????
musze brac nos-pę bo inaczej pękne!
Poza tym wczoraj farba już drugi raz z nosa mi poleciala....

Kochana a co masz napisane pod suwaczkiem? Twoja macica stała się salą gimnastyczną i nie masz powodów do obaw, w końcu masz w brzuszku dziecinkę, która ma prawo od czasu do czasu sobie poćwiczyć no a ty będziesz to coraz częściej odczuwać, to ja jestem w 20 tygodniu i już zaczynam czuć problem zwykłego schylenia się, gdyż niunia mi blokuje dostęp do normalnego skłonu:-D

Gucha ale tu nie chodzi o to ze mi cięzko czy ze sie zmecze.....kiedys ginka mi mowila ze ten napinający sie brzuch to są pierwsze skurcze przepowiadające.....nie czujemy ich jako skurcze ale wlasnie jako takie twardnienia brzuszka....
Musze we wtorek na wizycie powiedziec gince!!!
W pierwszej ciązy mialam podobnie ale troche poźniej!!!

Gucha ale tu nie chodzi o to ze mi cięzko czy ze sie zmecze.....kiedys ginka mi mowila ze ten napinający sie brzuch to są pierwsze skurcze przepowiadające.....nie czujemy ich jako skurcze ale wlasnie jako takie twardnienia brzuszka....

Hmm...no to faktycznie Kochana lepiej doradź się lekarza swojego, jednak oni powinni wiedzieć najlepiej i na pewno Ci dobrze doradzi, będziemy trzymać kciukasy!

Kochana ja tak mam. Lekarz mi powiedział że to dosyć normalne i dopóki nie mam częstych tych skurczy to jest ok. Kazał mi brać magnez - 1000 mg dziennie. Jest dużo lepiej. Może kup sobie ten magnez...

Paulla gratulacje Córeczki :-) Ja mam taka małaą kuzynke Wiktorię i to baaardzo miła i poukładana dziewczynka tak wiec dobry wybór ;-):-)

reklama
Czarodziejko ja tez mam takie bole i skurcze, caly brzuch i podbrzusze twardnieje i sie mega napina. Ja tak mam juz od ponad miesiaca i na ostatniej wizycie lekarz zalecil mi brac Magnezin 3 razy dziennie (w sumie to 1500 mg na dobe). A jesli jest gorszy dzien to wspomoc sie jeszcze nospa. I u mnie ulzylo i to sporo. Teraz tak od 2 dni znow sie nasililo, ale staram sie odpoczywac jak najwiecej. No ale jesli bedzie to bardzo bolesne i dokuczliwe to nie ma co przeginac i czekac nie wiadomo na co. Lepiej zglosic sie do lekarza.

Do góry