reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
U mnie w przychodni pobierają na miejscu, ale tylko do 10, bo potem wysyłają to do laboratorium. Nic nie płacę. Ale wyniki na drugi dzień po 12. Raz tylko mi wyjątek zrobili i sprawdzili wyniki tego samego dnia, bo poszłam w piątek badać czy w ciązy jestem :)

reklama
No to ja tez Wam powiem, ze moj Synuś to chyba jakims pilkarzem bedzie, bo u mnie juz brzuch podskakuje tak, ze widza osoby trzecie te kopniaki :szok: I dostaje takie ciosy przez caly dzien, ze wnetrznosciami mi narywa :sorry:Uwielbia kopac mnie po wszelakich organach wewnetrznych :eek: Czesto to niezle boli nawet. Juz trzeci dzien z rzedu nie jem kolacji (na szczescie nie odczuwam nawet minimalnego glodu), bo potem tak obrywam po zoladku, ze mnie mdli i wszystko mi sie podnosi :sorry:Moze menu mu nie odpowiada:-D Dzisiaj jeden kopniak to nawet byl juz pod samymi piersiami :szok: jestem w szoku, ze tak wysoko siega tymi swoimi girkami :-D albo wyciska sie calym cialem na przednia sciane brzucha, ze ma mnie rozerwac, czuje wtedy jakby mnie ktos od srodka tirem probowal przesunac:eek: jakis atleta mi normalnie rosnie:-)
Ale ciesze sie, bo wiem, ze jest zdrowy i ze bardzo żywy :-D:-D

SHINGLE chce ci powiedziec ze dieta eliminacyjna nikomu nie wyszla na zdrowie. Nie powinnas rezygnowac ale ograniczac. No chyba ze pieczywo biale zastapilas ciemnym. Makarony? A kto wymyslil ze makarony tucza? Jak sie je zle przyrzadza to tucza. Polecam makarony z pszenicy durum gotowane al dente, ok 70g porcja nikomu nic zlego nie robi.Nie dodajemy do tego tlustego miecha, sosow, raczej podajemy z oliwa i warzywami czy rybami ( np makaron z tunczykiem). dieta eliminacyjna predzej czy pozniej moze wywolac albo wilczy psychiczny glod, albo efekt jojo albo wszytko na raz. Nie wyssalam tego z placa.Wiec kochana uwazaj. Zrob lepiej tak jak Pysia - ta dieta jest bardzo inetersujaca - jak malo ktora naprawde dostarcza wszelkich skladnikow odzywczych - nawet jak sie rezygnuje ze slodyczy to sa one bardzo sprytnie zastapione - fruktozą z soków, co nie powinno powodowac chorej ochoty na slodycze.Poza tym chcialabym powiedziec ze najlepiej odzwyczaja sie od slodyczy wdrażajac do diety produkty wieloziarniste - dlaczego? bo zawieraja witamine B zapobiegajaca depresji a czesto brak serotoniny tez powoduje sieganie po slodycze.

Ja zrezygnowałam z makaronów, bo nie potrafiłabym zjeść inaczej niż z sosem... A pieczywo jasne oczywiście zastąpiłam ciemnym - na szczęście uwielbiam razowca :-D
Dzięki za troskę Kataszaone - czuję potrzeba ograniczenia jedzenia, bo dźwigiem na porodówkę będą mnie musieli wwozić...

reklama
A mi na ostsnim usg nie podala ani wymiarow maluszka ani wagi:no:
Stwierdzila tylko ze wszystkie parametry sa w normie. Nastepnym razem musza ja dokladniej wypytac. A w grudniu zamierzam isc na usg 3d lub 4d i nagrac se naplyke mojego brzdaca:-):-)

Do góry