reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Z tymi imionami to też myślę, że każdy z nas ma inny gust i to przecież normalne. Mnie się np. średnio podobają te bardzo nowoczesne imiona. Faktem jednak jest, że gdy na ten temat wyrażamy opinię przydałaby się niektórym odrobina wyczucia i kultury, bo można kogoś urazić. A tak w ogóle to uważam, że wszystkie mamy mają doskonałe wyczucie w kwestii nadawania imion swoim pociechom :) I to jest najważniejsze :)

reklama
mnie denerwuja w polsce imiona z obcymi wstawkami. Ostatnio przegladałam lokalną gazete i tam są urodzone w miejscowym szpitalu maleństwa. Odnalazłam wsród nich imiona : Claudia (przez C) Victoria, Olivia, Sulvi, a z chłopiecych David i Calvin. Masakra co Ci rodzice robią.

Dziękuję Wam bardzo bardzo za trzymanie kciuków!!!! Wreszcie poznałam płeć - będzie DZIEWCZYNKA tak bardzo się cieszę!! Uczucie nie do opisania. A poza tym wszystko w porządku, lekarz faktycznie mówił że picie wody nie ma wpływu na wody płodowe (w odróżnieniu od tego co mówiła moja gin prowadząca ciążę). Moja córeczka waży 450 g i ogólnie wszystko jest ok. Czuję że mogłabym teraz góry przenosić :-D:-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
mnie denerwuja w polsce imiona z obcymi wstawkami. Ostatnio przegladałam lokalną gazete i tam są urodzone w miejscowym szpitalu maleństwa. Odnalazłam wsród nich imiona : Claudia (przez C) Victoria, Olivia, Sulvi, a z chłopiecych David i Calvin. Masakra co Ci rodzice robią.

Ja jestem strasznie wybredna co do imion. A już zangielszczanie imion, bo rodzice wyjechali na pół roku zagranice, to dla mnie koszmar. Wiele imion nawet tych "norlmanych" mi się nie podboba. Ale to jest logiczne, że kazda z nas ma inny gust i żadnej kolezance,nawet takiej kótrej nie lubie, nie powiedziłabym, ze wybrała brzydkie imie, bo to jej sprawa jak dziecko nazwie. Ale to chyba świadczy o pewnej kulturze, ze nie wszyscy potrafią najpier pomyslec a potem powiedzieć :)

Dziewczyny jestem po wizycie!!! Będziemy mieli CÓRECZKĘ!! Jejku tak strasznie się cieszę - tak właśnie chcieliśmy :)

GRATULACJE. A jak dacie na imię ;-)

a co do imion to się Pysiu z Tobą zgodzę..każdy wybiera jak uważa..
My chcemy córce dac Jessika,bo tak sie nam podoba,przedwczoraj moja przyjaciółka urodziła synka i nazwałą go Zenek;-)
jak już wcześniej mówiłam..są gusta i guściki;-):cool2:

Dziewczyny jestem po wizycie!!! Będziemy mieli CÓRECZKĘ!! Jejku tak strasznie się cieszę - tak właśnie chcieliśmy :)

Gratuluję córeczki !!!

Co do imion każdemu podoba się inne i to jest sprawa rodziców jakie wybiorą w końcu to ich pociechy! Ja nigdy nie powiedziałabym komuś, że imię ich pociechy mi się nie podoba - nie moja sprawa.

reklama
Do góry