Z tymi imionami to też myślę, że każdy z nas ma inny gust i to przecież normalne. Mnie się np. średnio podobają te bardzo nowoczesne imiona. Faktem jednak jest, że gdy na ten temat wyrażamy opinię przydałaby się niektórym odrobina wyczucia i kultury, bo można kogoś urazić. A tak w ogóle to uważam, że wszystkie mamy mają doskonałe wyczucie w kwestii nadawania imion swoim pociechom I to jest najważniejsze
reklama
Anisen
kochamy Cię mocno
mnie denerwuja w polsce imiona z obcymi wstawkami. Ostatnio przegladałam lokalną gazete i tam są urodzone w miejscowym szpitalu maleństwa. Odnalazłam wsród nich imiona : Claudia (przez C) Victoria, Olivia, Sulvi, a z chłopiecych David i Calvin. Masakra co Ci rodzice robią.
alexandriaa
Fanka BB :)
Dziewczyny jestem po wizycie!!! Będziemy mieli CÓRECZKĘ!! Jejku tak strasznie się cieszę - tak właśnie chcieliśmy
alexandriaa
Dziękuję Wam bardzo bardzo za trzymanie kciuków!!!! Wreszcie poznałam płeć - będzie DZIEWCZYNKA tak bardzo się cieszę!! Uczucie nie do opisania. A poza tym wszystko w porządku, lekarz faktycznie mówił że picie wody nie ma wpływu na wody płodowe (w odróżnieniu od tego co mówiła moja gin prowadząca ciążę). Moja córeczka waży 450 g i ogólnie wszystko jest ok. Czuję że mogłabym teraz góry przenosić
Ostatnia edycja:
_Pysia_
mnie denerwuja w polsce imiona z obcymi wstawkami. Ostatnio przegladałam lokalną gazete i tam są urodzone w miejscowym szpitalu maleństwa. Odnalazłam wsród nich imiona : Claudia (przez C) Victoria, Olivia, Sulvi, a z chłopiecych David i Calvin. Masakra co Ci rodzice robią.
Ja jestem strasznie wybredna co do imion. A już zangielszczanie imion, bo rodzice wyjechali na pół roku zagranice, to dla mnie koszmar. Wiele imion nawet tych "norlmanych" mi się nie podboba. Ale to jest logiczne, że kazda z nas ma inny gust i żadnej kolezance,nawet takiej kótrej nie lubie, nie powiedziłabym, ze wybrała brzydkie imie, bo to jej sprawa jak dziecko nazwie. Ale to chyba świadczy o pewnej kulturze, ze nie wszyscy potrafią najpier pomyslec a potem powiedzieć
Dziewczyny jestem po wizycie!!! Będziemy mieli CÓRECZKĘ!! Jejku tak strasznie się cieszę - tak właśnie chcieliśmy
GRATULACJE. A jak dacie na imię ;-)
olenka12345
Gratuluję córeczki!:-)
olenka12345
a co do imion to się Pysiu z Tobą zgodzę..każdy wybiera jak uważa..
My chcemy córce dac Jessika,bo tak sie nam podoba,przedwczoraj moja przyjaciółka urodziła synka i nazwałą go Zenek;-)
jak już wcześniej mówiłam..są gusta i guściki;-)
My chcemy córce dac Jessika,bo tak sie nam podoba,przedwczoraj moja przyjaciółka urodziła synka i nazwałą go Zenek;-)
jak już wcześniej mówiłam..są gusta i guściki;-)
poziomeczka_82
Szczęśliwa mama
Gratuluję córeczki !!!
Co do imion każdemu podoba się inne i to jest sprawa rodziców jakie wybiorą w końcu to ich pociechy! Ja nigdy nie powiedziałabym komuś, że imię ich pociechy mi się nie podoba - nie moja sprawa.
reklama
alexandriaa
GRATULACJE. A jak dacie na imię ;-)
Dziękuję. A co do imienia jeszcze nie wybraliśmy jakoś nie możemy zdecydować się na jedno. Narazie podobają nam się trzy: Adrianna, Roksana i Angelika, ale co wybierzemy tego jeszcze nie wiem
Podziel się: