reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Tak Michałki to świetne chłopaki mam jednego takiego w domu (mąż) i jest wspaniały :) U nas imiona dla córeczki to :
Gabrysia
Lenka
Antosia
Natasza
Nadia
Zosia

I bądź człowieku mądry ... nie wiem jak nazwac dzidzie :(

Na drugie będzie miała Róża - po mnie :)

Stawiam na Gabrysię ;-) A Róża to piękne imię. Zawsze marzyłam by tak mieć na imię.

reklama
własnie nie wiem czy Sebastian czy Michał, w rodzinie zdania są podzielone, mi podobają się obydwa, ale Michał bardziej miękko brzmi - Michaś, Misiu :) poza tym podtrzymałabym rodzinną "tradycję" - u mnie w domu inicjały to D,M,M,M, a tu by było T,M,M :tak:

Tygrynko mnie zdecydowanie bardziej podoba się imię Michał. Takie słodkie to imię. Sebka mamy piętro niżej i wszyscy się do niego w ten sposób zwracają. Oj, nie podoba mi się.

Mi wlasnie daje czadu Maly albo Mala... :-):-) Chyba nie lubi KUBUSIA z bananem :-) Ja poczulam pierwszy wyrazny ruch od 20tego tygodniu...

Teraz sa dosc regularne kilka razy dziennie, oczywiscie jesli siedze i nic nie robie bo jesli gdzies latam to nawet ich nie zauwazam bo jestem czyms innym zajeta...

Jednak teraz w tym 23tygodniu czasem sa takie bolące kopniaki:

W drugiej połowie ciąży mogą pojawić się niegroźne bóle związane z ruchami płodu odczuwane jako „wiercenie się dziecka” czy „bolesne kopnięcia”.

Ja czasem mam takie bolesne kopniecia wlasnie..

Stawiam na Gabrysię ;-) A Róża to piękne imię. Zawsze marzyłam by tak mieć na imię.

mamy podobny gust co do imion :) mi też najabrdziej podoba się Gabrysia i też kiedyś chciałam mieć na imię Róża...wydawało mi się że jest takie eleganckie, marzycielski i tajemnicze...

Tygrynko mnie zdecydowanie bardziej podoba się imię Michał. Takie słodkie to imię. Sebka mamy piętro niżej i wszyscy się do niego w ten sposób zwracają. Oj, nie podoba mi się.

no właśnie Sebek mi się nie podoba! pełne imię Sebastian jest fajne, ale przecież nie będę się tak do maluszka zwracać...pewnie będzie michaś :)

Mnie właśnie imię Róża podobało się dokładnie z takich samych względów. Ale nie powiem, że wiele się zmieniło. Bo aktualnie też mi się to imię podoba i jeszcze doszło Lilia - jest takie delikatne, niewinne i zwiewne. Być może któreś z tych imion będzie nosiło moje dziecię, o ile będzie dziewczynką.

czesc

ciesz sie ze juz tak duzo z nas czuje swoje Malenstwa, dla mnie to ciagle niesamowite przezycie, a w tych momentach potrafie sie wpatrywac w brzucho jak oglupiala, ale wiem ze warto

Juz nie moge doczekac sie lutego :)

O jak mi miło :) Ja jak wiekszosc dzieci narzekałam na imię ale od podstawówki bardzo mi sie podoba i na pewno się go nie wstydze :)
U nas w rodzinie to tradycja,że drugie imię dziedziczy się po matce tak więc decyzji nie musielismy podejmować ale co do pierwszego to mamy problem :(

reklama
Do góry