reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
ma dobrą, jest super specjalistą podobno od leczenia niepłodności, ale już ciąże go tak bardzo nie interesują i nie poświęca im tyle czasu co próbującym zajść w nie kobietom...

kurcze to wlasnie jest przypadlosc lekarzy o ktorych sie mowi i poleca. Po czasie zaczynaja zadzierac nosa i nie obchodzi ich jeden pacjent w tą czy w tą. Tez do takiego chodze. Sam mi mowil, ze jak pacjentka nie wspolpracuje to on ja po prostu wygania. A drugi, ktoremu juz slawą oczy zaszly (oraz pieniedzmi, bo zawsze byl ordynatorem, jak nie u mnie w miescie to w innym - nigdy nie byl zwyklym lekarzem) niby swietny fachowiec bo wyporowadzil moja ciaze na prosta, ale bardzo niedelikatny w slowach i w czynach ( czyt. badanie). Wybieralam sposrod nich dwoch ( to sa koledzy) bo bardzo balam sie o ciaze a oni maja najlepsze wyniki w takich sprawach jak ciaze zagrozone. Ten moj to po rpstu ma andropauze i dlatego szaleje.

reklama
no to fajnie z tymi prądami... bo ja gdzies w 2/3 miesiącu miałam peeling kawitacyjny na buzi i pleckach i kosmetyczka się zarzekała, że można..:wściekła/y:

co do okolic bikini...ech krótko przed ciążą wyleczyłam gronkowca złocistego, jaki mi się wdał po pakiecie depilacja+basen i od tamtej pory się tych miejsc nie tykam, bo cholernie się boję powrotu potworka, zwłaszcza teraz w ciąży!! tylko wygląd przemilczę...chociaż szczerze to myślałam, że będzie gorzej...

Laseczki jestem kosmetyczką i to niestety prawda, w ciąży nie powinno się stosować depilacji woskiem- niestety mogą pękać naczynka a co za tym idzie można się nabawić żylaków aż miło :-D Tak samo z kremami do depilacji- to niestety sama chemia, wnika do skóry i krwioobiegu, a potem do dzidziusia.... Nie warto ryzykować. Chyba lepiej zaprzyjaźnić się z maszynką :tak: Podobnie z masażami- lepiej ostrożnie. Polecam w domku delikatne masaże z udziałem męża hehe :-) A i u kosmetyczki żadnych zabiegów z prądem.

A mozna depilator uzywac? bo ja to praktycznie depilator tylko.

Koleżanka mi kiedyś powiedziała, że nie wolno się patrzeć na księżyc w pełni w ciąży, bo dziecko będzie łyse hahahaha

żenada :rofl2::rofl2::-)

hehe..jest takich głupot od groma i trochę..mi ostatnio koleżanka powiedziała,że nie wolno mi(ciężarnej) nosic łańcuszka na szyji,bo dziecko będzie owinięte pępowiną..to niby gdzie mam go nosic na nadgarstku<lol>czego to ludzie nie wymyślą..:sorry:
Pozdrawiam:)

Ja już mam 2kg plusie,ale sie tym nie martwię,bo waże 56,7 także nie jest zle,narzekac bede pozniej.a teraz to mam spory apetyt! mogłabym jesc i jesc:-p więc pewnie teraz zacznę nabierac"masy";-)
Pozdrawiam wszystkie mamuśki:):-)

mamy ten sam termin rozpakowania :D i następne usg mam 2.10 więc dzień po Tobie Aga :)))
samych dobrych chwil na forum i przez całą ciążę! :D

Dzieki dziewczyny:)
Hej Aga to ciekawa jestem ktora z nas sie pierwsza "podda":p haha
Wy juz macie kolejne USG a to bedzie moje pierwsze...:-)
U nas tak juz dziwnie jest ze nie zrobia ci wczesniej niz w 18-20tyg no chyba ze jest zagrozenie zycia lub ciazy(hitorie chorob itd)
A co do chlopca czy dziewczynki...to jak my sie dowiemy to chyba nikomu nie powiemy bo juz mam dosc tej presji...U mnie mamuska mi powiedziala ze zaklady sa w rodzince i ze jest jak na razie 5:4 ze dziewczynka...grrrrrr to ich potrzymam w niepewnosci do lutego:p haha
pozdrawiam wszystkie brzusiolki:happy:
Ide ise kurowac...jakies przeziebienie mnie dopadlo...tez tak macie????:confused2:

reklama
U mnie jak na razie 2 kg na plusie ale jakos jesc mi sie wczle nie chce:szok:
Otwieram lodowke i jak tak sobie na to wwszystko patrze to nic mi nie podchodzi....grrrr
A zachcianek jak nie bylo tak nie ma haha;-).Moje Bebe sie cieszy przynajmniej nie musi sie zrywac w srodku nocy do Supermarketu haha

Do góry