reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
A ja czuje śpioszka rzadko i bardzo lekuśkie smyranko . A i zawsze jak siedze . widać wtedy brak dostatecznej ilosci miejsca przeszkadza mu w spaniu .:)

reklama
gibagatek To faktycznie macie nie zaciekawie z tym USG żeby się prosić i płacić za coś co się należy:szok: Masakra:szok: Jeszcze jakby to było całkowicie prywatnie to rozumiem ale to jest normalne złodziejstwo i oszustwo...:no:

wieczorem po nasmarowaniu brzuszka leżałam jeszcze chwilę z odkrytym, a dzieciątko zrobiło się bardzo aktywne, tak się wierciło, że gołym okiem było widac wybrzuszenia na skórze tam gdzie kopnęło:-)
ale mieliśmy z mężusiem ubaw:-D

:-)wczoraj dzidzia się tak rozbrykała że jak połozyłam rękę na brzuchu to czułam na zewnątrz jak kopie, więc wołam męża że może i on poczuje... dotyka brzusia czeka chwilkę i mu oczy na wierzch wychodza bo dzidzia kopła i on czuł!!! był w wielkim szoku! a taką minę zrobił że się z nigo przez pół godziny śmiałam a dzidzi się to chyba podobało bo się jeszcze bardziej ruszała, zreszta zauważyłam że najbardziej aktywna ona jest kiedy ja jestem z czegoś zadowolona, rozesmiana:-)

:-)wczoraj dzidzia się tak rozbrykała że jak połozyłam rękę na brzuchu to czułam na zewnątrz jak kopie, więc wołam męża że może i on poczuje... dotyka brzusia czeka chwilkę i mu oczy na wierzch wychodza bo dzidzia kopła i on czuł!!! był w wielkim szoku! a taką minę zrobił że się z nigo przez pół godziny śmiałam a dzidzi się to chyba podobało bo się jeszcze bardziej ruszała, zreszta zauważyłam że najbardziej aktywna ona jest kiedy ja jestem z czegoś zadowolona, rozesmiana:-)
to jest naprawdę świetne uczucie, szczególnie teraz kiedy te ruchy i kopniaki są leciutkie i zabawne, ciekawe co powiem za kilka miesięcy kiedy dziecko będzie miało więcej siły.;-)
Mój maluszek jest najbardziej aktywny wieczorem, kiedy spokojnie leżę lub wygodnie siedzę, ja się nie ruszam i nie przeszkadzam mu w akrobacjach
:tak:

Nie mogę tego czytać ! bo mnie na płacz zbiera, że u mnie nic !:-:)-:)-(
Żartuje:rofl2: Cieszę się, że jesteście już w gronie "mam czujących" :-p Ja grzecznie czekam na 20 tydz. a jak dalej coś nie będę czuła to mam akurat wtedy wizytę...więc jak to mawiają "cierpliwość jest kluczem do radości" ! i zamierzam się tego trzymać :-p

reklama
a ja sobie mogę jedynie powspominać te pierwsze delikatne muśnięcia maluszka i te delikatne kopniaczki :-)
Pamiętam jak mój misiek chciał poczuć maluszka jak sie porusza,przykładal rękę i nic...kolejny raz to samo,maluszek brykał,a gdy on przykładał rękę do brzuszka to maluch przestawał :-) był taki mały a taki uparty,ale wkońcu poczuł :tak: fajnie wyglądało jak w niektórych cześciach brzucha podczas kopniaka skóra się unosiła bardzo dekiatnie w górę,a teraz to mi cały brzuch faluje i skacze jak maluch się wierci i bryka w brzusiu :-) ale nadal uparty,bo jak lekarz mnie bada to obrywa,jak robi usg też się oberwie sondzie z usg :-D a jak mój ostatnio przyłożył głowe do brzucha to takiego kopniaka dostał,że zdziwił się że maluszek taki silny jest :-) ale pupke wystawia,a a mój jak widzi to jeszcze go po tym tyłku głaszcze,a maluszek jako uparciuch i wredniś to zawsze zmienia stronę gdy się go dotyka,ale najdziwniejsze jest to,że jak mówie i głaszcze brzuch to nie ucieka mi :-) :-)
eh jednym słowem będzie mi tego brakowało,bo na 24.10 mam termin,ale bardziej to pragnę już przytulić szkraba do serducha :-)

Ilonaa nawet wcześniej możesz poczuć kopniaczki,a raczej może coż podobnego do zabulgotania,ja poczułam takie coś w 18tygodniu a potem to już wyraźne puknięcia czułam

Ostatnia edycja:
Do góry