reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Z tego co wiem to w ciąży nie depiluje się woskiem na ciepło bo mogą popękać naczynka oraz może to spowodować przedwczesne skurcze. Za to wosk na zimno według mojej kosmetyczki można :-). A ja i tak mam mechaniczny bo wole sama w domu zrobic zamach na np nogi ;-)

Laseczki jestem kosmetyczką i to niestety prawda, w ciąży nie powinno się stosować depilacji woskiem- niestety mogą pękać naczynka a co za tym idzie można się nabawić żylaków aż miło :-D Tak samo z kremami do depilacji- to niestety sama chemia, wnika do skóry i krwioobiegu, a potem do dzidziusia.... Nie warto ryzykować. Chyba lepiej zaprzyjaźnić się z maszynką :tak: Podobnie z masażami- lepiej ostrożnie. Polecam w domku delikatne masaże z udziałem męża hehe :-) A i u kosmetyczki żadnych zabiegów z prądem.

reklama
Dziewczyny, czy ktoras z Was tez cierpi na katar w ciazy? mnie strasznie to meczy...nie moge spac, boli mnie gardlo, bo w nocy chyba oddycham przez usta...macie jakies sposoby?

Też mam ten dziwny katar:wściekła/y: a często nawet krew mi z nosa leci:-( Szczerze powiedziawszy to wolę katar niż mdłości:laugh2: he he Pozdrawiam

Marlas- ja krew z nosa mam prawie przy kazdym dmuchaniu nosa:(

jest jedna odpowiedź na wszytko woda morska w atomizerze

Koleżanka mi kiedyś powiedziała, że nie wolno się patrzeć na księżyc w pełni w ciąży, bo dziecko będzie łyse hahahaha

żenada :rofl2::rofl2::-)

Mi jeszcze nie leci i zastanawiam się czy ze mną wszystko w porządku ;-) No, ale chyba kiedyś zacznie lecieć hihhi Z mdłościami to u mnie było znacznie gorzej, do końca 4 m-ca bez tabletek przeciwwymiotnych nie byłam w stanie normalnie funkcjonować, rzyganie non stop! Cały dzień! Mięsa podobnie jak ty nie jadam za bardzo, odrzuca mnie. No jedynie pierś z kurczaka mogę wcisnąć w siebie :tak: A jeśli chodzi o witaminki to biorę od 3 dni elevit. Są ogromne jak dla konia :-D No i tak trochę dziwnie bo kupka po nich jest czarna :szok: Ale to podobno normalne heh

hehe to prawda ze po elevicie tak jest! ja myslalam ze to tylko ja tak mam i usprawiedliwialam ze to kupka dzieciaczka ( bo one maja rozne kolory kupek :p ), skoro za niego jem to i za niego wydalam :p ;) i sa ogromne i tez niezbyt mile w smaku, trzeba szybko popijac najlepiej czyms smakowym ( przynajmniej mi to tak przeszkadza).

A mi się fartem udało zapisać na USG państwowo :-p Fartem bo jak podeszłam do okienka Pani mi powiedziała że dopiero na początku LISTOPADA ma wolne terminy :szok: I w tym momencie zadzwonił telefon - jakaś dziewczyna odwołała USG i wpisałam się za nią. Termin 21 wrzesień godz 18.20 :-D

siuniab skoro jesteś kosmetyczką to mam pytanie do ekspertki :-) strasznie pogorszyła mi się cera już od dawna miałam problemy a teraz jest wysyp syfów :-( strasznie mnie to dołuje, czy moge zrobić jakiś zabieg, maski itp.?? będe wdzięczna za odpowiedź

reklama
Do góry