reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
wlasnie jescze nie leci, ale tez slyszalam ze to normalne jakby juz leciala. mama mnie sie pyta czesto czy juz mi leci, a dla mnie narazie to jest jakas abstrakcja wiec z lekko kpiaca mina mowie ze "nie no mamo nic mi jescze nie leci" - ale kiedys ciaza byla abstrakcja teraz tylko czekac na siare. Za to moje piersi sa zupelnie inne, mam bardzo ciemne brodawki ( co szczerze mowiac ucieszylo mnie, bo nie lubialam rozowych :p ) teraz wygladaja bardziej kobieco ( nie chodzi o rozmiar, ale o ksztalt, nabiraja ksztaltu kobiecego a nie nastolatki :p )

Hmmm, ja nie odstawiam kwasu foliowego z tego wzgledu ze go nie przyjmuje ( w czystej postaci) tylko przyjmuje wlasnie kompleks witamin z kwasem foliowym a do tego biofer-folic ( zelazo z witamina c i z kwasem foliowym). Specjalnie zainteresowalam sie tym, czy moze ie za malo go biore ale w samych tych witaminach jest juz wiecej niz pisza ze wystarcza ( jesli chodzi o dawke dzienna)

Ostatnia edycja:
reklama
ja tez tak czuje. W ogole jestem coraz bardziej zrezygnowana, to prawdopodobnie przez to co dzialo sie ze mna przed ciaza.

Kataszaone nic sie nie martw!!! malenstwo jest coraz wieksze, wiec zamiast jakiegos delikatnego smyrania :-) jak u dziewczyn bylo to poczujesz juz prawdziwe kopniaczki...i NAPEWNO nie przegapisz!!!:tak::tak::tak:
Ja wlasnie tak wczoraj mialam...nie zadne tam smyrania czy motylki, o ktorych sie naczytalam i naslyszalam...tylko nagle kopniaczek po prostu ... i watpliwosci nie mam, bo moje jelita to az tak zdolne jednak nie sa... Takze glowa do gory!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-) zauwazysz!!!

Hmmm, ja nie odstawiam kwasu foliowego z tego wzgledu ze go nie przyjmuje ( w czystej postaci) tylko przyjmuje wlasnie kompleks witamin z kwasem foliowym a do tego biofer-folic ( zelazo z witamina c i z kwasem foliowym). Specjalnie zainteresowalam sie tym, czy moze ie za malo go biore ale w samych tych witaminach jest juz wiecej niz pisza ze wystarcza ( jesli chodzi o dawke dzienna)
ja przyjmuje Falvit mama też pełen kompleks witamyn plus foliowy

No właśnie muszę zacząć coś brać, bo skończyło mi się opakowanie kwasu foliowego:p no mi specjalnie piersi też nie urosły:no: jeszcze;-) ale kształt jest inny:-D Pozdrawiam

Cześć dziewczynki:) mam pytanie:-) Czy leci wam już siara z piersi??:eek: dzisiaj zauważyłam, no sporo jej wycieka:szok: zaczynam się już czuć jak ciężarówka:-D przez pierwsze 3 miesiące okropne mdłości miałam, jak tylko wchodziłam do domu, witałam się z toaletą:sorry: pod koniec 3 miesiąca na szczęście ustały, ale nie jadam mięsa, chociaż bardzo je lubiłam:-( Jakie witaminy po odstawieniu kwasu foliowego przyjmujecie??

Mi jeszcze nie leci i zastanawiam się czy ze mną wszystko w porządku ;-) No, ale chyba kiedyś zacznie lecieć hihhi Z mdłościami to u mnie było znacznie gorzej, do końca 4 m-ca bez tabletek przeciwwymiotnych nie byłam w stanie normalnie funkcjonować, rzyganie non stop! Cały dzień! Mięsa podobnie jak ty nie jadam za bardzo, odrzuca mnie. No jedynie pierś z kurczaka mogę wcisnąć w siebie :tak: A jeśli chodzi o witaminki to biorę od 3 dni elevit. Są ogromne jak dla konia :-D No i tak trochę dziwnie bo kupka po nich jest czarna :szok: Ale to podobno normalne heh

a ja od początku biorę Prenatal, gdzie jest 800 mg kwasu foliowego i dodatkowo 5 mg czystego kwasu foliowego (na recepte) i nadal każe mi brać, a to jest łącznie jakieś 600-700% zaptrzebowania dziennego!!Może wyczytał coś w wynikach badań, że taką końską dawkę mi podał...

a ja od początku biorę Prenatal, gdzie jest 800 mg kwasu foliowego i dodatkowo 5 mg czystego kwasu foliowego (na recepte) i nadal każe mi brać, a to jest łącznie jakieś 600-700% zaptrzebowania dziennego!!Może wyczytał coś w wynikach badań, że taką końską dawkę mi podał...

Nie sądzę żeby coś w wynikach złego wyczytał, bo musiałby Ci o tym powiedzieć. Ja teraz spojrzałam na skład swojego Elevitu (też jest na receptę) i w nim dla porównania kwasu foliowego jest 0,80 mg, Wit. A-3600 j.mm Wapń -125,00 mg... itd. Nie wiem jak to się ma do dziennego zapotrzebowania bo się na tym niestety nie znam, ale nie martw się niczym bo jesteśmy w ciąży i po prostu potrzebujemy takich dawek, bo to w końcu nie tylko dla nas, a głównie dla dzidziów :tak:

Mantezowa i Kataszaone Myślę, że nie ma się czym martwić, choć z drugiej strony czuję ogromne rozczarowanie, że jeszcze nie czuję mojego maleństwa. Ostatnio już byłam tak zestresowana, że w ogóle się nie uśmiechałam, wciąż chciało mi się płakać i ciągle zastanawiałam się " a co jeśli na usg okaże się, że dzidzi coś się stało..." Uspokoiłam się dopiero gdy na monitorze zobaczyłam jak się ruszają dwie malutkie rączki ;-) Myślę, że dzidziolki wkrótce zaczną nam dawać upragnione kopniaczki. Mi moja gin. powiedziała, że powinnam zacząć czuć tak bliżej 20 tygodnia, więc dopiero za 3 tygodnie...

Tak sobie mysle ze chyba czas sie przedstwaic skoro sledze wasze brzusie juz jakis czas ale jakos nigdy do tej pory nie mialam odwagi sama zabrac glosu...:szok:
My mamy due date na 02.18.2010 wiec rybka jak nic hehe:-)
Staram sie rozkminic jak to wszystko tutaj dziala...cale to wklejanie itd...:p
Wszystkim przyszlym mamom gratuluje i zycze aby dzidzie zdrowe byly.My z mezem bardzo chcielibysmy chlopca ale sie zobaczy...! 1pazdz.mam USG wiec trzymam kciuki.
pozdrawiam:happy:

Agnieszka

reklama
Do góry