reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Ja czuję często po jedzeniu i wieczorem jak się położę do łóżka, kładę sobie rękę na brzuchu i wtedy Milenka zawsze mnie "kopnie", bo wieczorem jakoś mocniej daje o sobie znać.
Albo ja się bardziej w siebie wsłu****ę, bo w pracy nie za bardzo zwracam na to uwagę.

reklama
Ja wczoraj miałam "błyskawiczne" USG - szybki pomiar główki, brzuszka kości udowej serduszko no i zaglądanie między nogi. Wszystko razem trwało może 3 minutki... Niewiele, ale widziałam córeńkę i odrazu mi lepiej :-p

też nie pracuje od 9tc, praca w sklepie, magazyn z drabinami, dostawy towarów, upierdliwi klienci. To nie są warunki sprzyjające zdrowemu rozwoju ciąży. A poza tym to że jestem teraz w domku należy mi się jak psu zupa. Nigdy nie byłam osobą nadgorliwą. Teraz odpoczywam!!! i pielęgnuje swoje wnętrze:-) Nie będę owijała w bawełnę, że nie pracuje bo źle się czułam itp. Nie pracuje bo mam takie prawo.:-)

czesc

ja ogolnie chcialam pracpowac cala ciaze, i tylko 3 tyg przed porodem byc w domku. ale teraz widze ze jest mi coraz ciezej. Moja praca niby nie jest ciezka, siedze w laboratorium i rejestruje probki, ale musze je tez najpiew rozpakowac, potem podzielic co wiaze sie z dzwiganiem itp. dodatkowo mam bardzo niskie cisnienie, mierzone u lekarza we wtorek 90/50... wiec czesto jest mi slabo. coraz czesciej mysle o wolnieniu, moze na poczatek tylko 50 % I POTEM GDZIES OD LISTOPADA JUZ CALOSC. TRZEBA DBAC O SIEBIE I MALUSZKA

pozdrowionka

AsiaMoss przede wszystkim musisz dbać o siebie, a co za tym idzie o Maleństwo :tak: Idź na L4 jak się kiepsko czujesz. Nie ma co się mordować ;-)

Dzięki Kobitki za trzymanie kciuków:sorry: Następną wizytę mam 16 września a usg 18 września o 11.00:sorry: Wyszłam z płaczem z gabinetu:-( Mam zapalenie i zapisała mi jakieś globulki dopochwowe i dopiero mi zrobi kolejne badania jak to wyleczę powiedziała że to normalne i żeby się nie przejmować no ale same powiedzcie jak się można nie przejmować:-:)-:)-:)-(

reklama
Kochana dobrze będzie. Nic się nie stresuj. Zapalenia w ciąży to normalka...:eek: Mnie co prawda teraz omijają szerokim łukiem, ale z Lolkiem myślałam że umrę. Jak nie grzybica, to jakaś drożdżyca, za chwilę jeszcze inne dziadostwo...
Ale najważniejsze jest to że leczone zapalenia nie są groźne dla Maleństw :tak:

Do góry