reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Ja czuję często po jedzeniu i wieczorem jak się położę do łóżka, kładę sobie rękę na brzuchu i wtedy Milenka zawsze mnie "kopnie", bo wieczorem jakoś mocniej daje o sobie znać.
Albo ja się bardziej w siebie wsłu****ę, bo w pracy nie za bardzo zwracam na to uwagę.

reklama
Ja wczoraj miałam "błyskawiczne" USG - szybki pomiar główki, brzuszka kości udowej serduszko no i zaglądanie między nogi. Wszystko razem trwało może 3 minutki... Niewiele, ale widziałam córeńkę i odrazu mi lepiej :-p

też nie pracuje od 9tc, praca w sklepie, magazyn z drabinami, dostawy towarów, upierdliwi klienci. To nie są warunki sprzyjające zdrowemu rozwoju ciąży. A poza tym to że jestem teraz w domku należy mi się jak psu zupa. Nigdy nie byłam osobą nadgorliwą. Teraz odpoczywam!!! i pielęgnuje swoje wnętrze:-) Nie będę owijała w bawełnę, że nie pracuje bo źle się czułam itp. Nie pracuje bo mam takie prawo.:-)

czesc

ja ogolnie chcialam pracpowac cala ciaze, i tylko 3 tyg przed porodem byc w domku. ale teraz widze ze jest mi coraz ciezej. Moja praca niby nie jest ciezka, siedze w laboratorium i rejestruje probki, ale musze je tez najpiew rozpakowac, potem podzielic co wiaze sie z dzwiganiem itp. dodatkowo mam bardzo niskie cisnienie, mierzone u lekarza we wtorek 90/50... wiec czesto jest mi slabo. coraz czesciej mysle o wolnieniu, moze na poczatek tylko 50 % I POTEM GDZIES OD LISTOPADA JUZ CALOSC. TRZEBA DBAC O SIEBIE I MALUSZKA

pozdrowionka

AsiaMoss przede wszystkim musisz dbać o siebie, a co za tym idzie o Maleństwo :tak: Idź na L4 jak się kiepsko czujesz. Nie ma co się mordować ;-)

Dzięki Kobitki za trzymanie kciuków:sorry: Następną wizytę mam 16 września a usg 18 września o 11.00:sorry: Wyszłam z płaczem z gabinetu:-( Mam zapalenie i zapisała mi jakieś globulki dopochwowe i dopiero mi zrobi kolejne badania jak to wyleczę powiedziała że to normalne i żeby się nie przejmować no ale same powiedzcie jak się można nie przejmować:-:)-:)-:)-(

reklama
Kochana dobrze będzie. Nic się nie stresuj. Zapalenia w ciąży to normalka...:eek: Mnie co prawda teraz omijają szerokim łukiem, ale z Lolkiem myślałam że umrę. Jak nie grzybica, to jakaś drożdżyca, za chwilę jeszcze inne dziadostwo...
Ale najważniejsze jest to że leczone zapalenia nie są groźne dla Maleństw :tak:

Do góry