reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Ja dopiero jak urodziła się Majka zdałam sobie sprawę, jak trudno kupić dziewczęce niebieskie ubranko. Niby wydawałoby się że taki maluszek nosi śpioszki i kaftanik, więc niewielka różnica jakiego to będzie koloru, ale guzik. Prawie wszystkie niebieskie ubranka są ozdabiane samolotami, autkami albo innymi tego typu "męskimi" gadżetami i dziewczynka wygląda w tym raczej mało dziewczęco;-)(tak samo jak różowe mają falbanki, kwiatuszki itp) U nas to na początku był problem, bo w stronach rodzinnych mojego męża dzieci ubierało się zupełnie odwrotnie niż u nas (tzn chłopcy popierdzielali na czworaka w różowych śpioszkach a dziewczynki śmigały w niebieskich sukieneczkach) Bez przerwy słyszałam od mamy M komentarze na temat tego jakie to moje dziecko ma same różowe ubranka, a ja głupia się przejmowałam i szukałam na siłę czegoś innego. Teraz już się zorientowałam że mało istotne w co ubieram swoje dziecko, bo teściowa i tak widzi tylko te różowe ciuszki, więc nie biorę jej już pod uwagę (chociaż nie, trochę kłamię, teraz robię jej na złość i na wyjazd do dziadków mała obowiązkowo ma skompletowaną różową garderobę:-D)

reklama
To ja mam całkiem inne odczucia. Idę z kumpelą (ma córę 2 miesiące starszą od mojego Lolka) na dziecięce zakupy i ona nie wiem na co się zdecydować, a ja nie mam wyboru...:-(

Nie ma co, zawsze w sklepach jest pod górkę :-p Jak nie mam kasy przy sobie to wszystko mi się podoba, a jak idę z zamiarem żeby coś sobie kupić to "nidyrydy", nic nie ma ciekawego :-p Na dziewczynki jest teraz bardzo dużo ubranek, ale myślę, że na chłopaków też... Mam 3 szkrabów siostrzeńców (roczek, 2 i 6 latek) i im tak ślicznie jest w żółtym, pomarańczowym, brązowym, zielonym, niebieskim itp.... Ale chyba nikt nie jest poszkodowany, bo na dziewczynkę może być i biały, czerwony, różowy, żółty, zielony itd. Najważniejsze to było by wszystko miało "ręce i nogi"

Ja tez czuje ruchy Dzidzi od kilku dni :-) Bardzo delikatne ale wiem ze to juz jest TO :tak:Najczesniej rano i wieczorem.

A co do tych wyskakujacych kulek to ja cala prawa strone brzucha mam uwypuklona o wiele bardziej niz reszte. I jest to widoczne golym okiem, az wszyscy sie smieja ze dziwacznie wygladam :-D To moze macica wyciskac sie bardziej z jednej strony ;-) Ale dzidzia rowniez. Zalezy to pewnie od wielkosci dziecka. Ja jak bylam w 14 tygodniu to Dzidzius mial juz ponad 9 cm i lekarz powiedzial ze jest dosc duzy jak na swoj wiek :tak: A jakie duze sa Wasze Bąbelki?

ja wlasnie na ostatnim usg zapomnialam zapytac o wymiary dzidzi :zawstydzona/y:

Eee, ja nie chciałam żeby ktoś mnie źle zrozumiał. Ja nie narzekam i absolutnie nie wydaje mi się żeby na dziewczynki było mało ubranek i żeby był jakiś problem z zakupami, ale jak się uprzemy na jakiś konkretny kolor (w moim przypadku to był niebieski, żeby teściowa była trochę szczęśliwsza) to już się zaczynają schody. Zresztą doświadczenie nauczyło mnie, że najłatwiej jest kupić coś na zasadzie "wchodzę, zauroczyło mnie, kupuję", bo jak się idzie do sklepu z jakąś wizją tego co chcemy kupić to prawie zawsze okazuje się nie do zrealizowania;-)
Co do ubranek dla chłopców, to jak robiłam zakupy dla córeczki, zawsze mi się wydawało, że wielka szkoda że nie mam chłopca, bo to fajne, to bym kupiła a tamto mi się podoba. Rok temu moja siostra urodziła synka i czasem zdarza mi się kupować coś dla niego i muszę Wam się przyznać, że jak idę z nastawieniem na chłopięce ciuszki to nagle wybór dużo mniejszy. Ciekawe czy to się tak w tych sklepach zmienia, czy w mojej główce;-)

dziewczyny lekarz mi mowil ze to moze byc taki czas wlasnie miedzy 15-17 tyg i costam gadal o cialku zoltym i o lozysku i ze mozna sie niezbyt dobrze czuc i ze trzeba uwazac. Moze to przez to mamy?

reklama
Do góry