reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Ja przed ciążą wazyłam przy wzroście 167 68 kg teraz wazę po wczorajszym wazeniu 60kg, w poprzedniej ciąży juz w 13 tyg zaczęłam przybierac na wadze mimoze wczesniej schudłam 6 kilo a teraz nadal jeszcze chudnę.

reklama
Ja przed ciążą wazyłam przy wzroście 167 68 kg teraz wazę po wczorajszym wazeniu 60kg, w poprzedniej ciąży juz w 13 tyg zaczęłam przybierac na wadze mimoze wczesniej schudłam 6 kilo a teraz nadal jeszcze chudnę.

Może taka twoja uroda, skoro wyniki sa ok. Skoro dzieciaczek się dobrze rozwija to nie masz się co martwić. Moja kolezanka też nic prawie w ciązy nie przytyła, dopiero w 9 miesiącu sięz zorientowaliśmy że jest w ciązy. Jak drugi raz była w ciązy to nikt się nie zorientował :-D. Także bez obaw.
Mi wczoraj waga pozazkałą magiczne 55 (mam 164 wzrostu), ale rano znowy było 54:blink:. Zobaczymy jak to z moja wagą bedzie (moja siostra przytyła 20 kilo, a zawsze miała fioła na punkcie wagi)

Ja tez juz bym chciała poczuc mojego skarbka ale z racji ze jestem osoba dosc otyła wiec bede musiała poczekac! To musi byc cudowne uczucie!
chyba bardziej z racji tego ze to pierwsze...sama zobacz ze ruchy czują już laski co to ich 2 wiec sie nie stresuj na nas przyjdzie czas...bez sensu takie parcie choć wiem że by sie bardzo chciało....

Ja tez nie jestem za tym zeby ubierac dziecko w jeden kolor moj synek nosi wszystkei kolory oprucz rozowego (ma jedna koszulke:-)), fioletowego (bo nie lubie tego koloru), pomaranoczowego i zielonego (bo ma rude wloski i nie zabardzo mu pasuje)
Przynajmniej u nas dziecieca odziez jest w roznych kolorach nie tylko rozowy i niebieski Shop clothes for women, men, maternity, baby, and kids | Gap
mówimy o spioszkach i tych najwcześniejszych ubrankach a nie dla starszych dzieci po 6 miesiącu...same różowe albo niebieskie rzadko trafia się coś neutralnego

A mnie się wydaje że dla dziewczynek w sklepach są różowe albo biało-różowe ciuszki, a dla chłopców jest troszkę większy wybór kolorów, ale mnie te kolory nie podchodzą :-p Szare, granatowe i ciemnozielone ubranka. Takie "smutne".

A mnie się wydaje że dla dziewczynek w sklepach są różowe albo biało-różowe ciuszki, a dla chłopców jest troszkę większy wybór kolorów, ale mnie te kolory nie podchodzą :-p Szare, granatowe i ciemnozielone ubranka. Takie "smutne".

Zawsze mozna jakieś białe w lwy np. kupować ;-). Ja to w ogóle będe mieć problem bo my taka rockowa rodzinka jesteśmy, skad ja wezme dla takiego szkraba skórzane spodnie;-);-);-), bo kurtke skórzaną na 3 latka już mam:-D:-D:-D

W polsce kiedys (niewiem ile lat temu ale tak bylo, moze tez zalerzy od regionu) ze dla chlopca byl rozowy a dla dziewczynki niebieski.

To jeszcze wynika z wiary, bo kolor niebieski to maryjny.
Zresztą nei ma co się przejmować ciuszkami, które i tak trzeba wymieniać co miesiąc. Jak pójdzie do przedszkola to trzeba będzie się zastanawiać, bo dzieci sa okrutne :-D

Jak znajdziesz takie śpiochy białe w lwy to daj znać. Bo wg mnie jest kicha z ubrankami.
A masakra się zaczyna jak ma się już spore dziecko (3-4 latka) i w dodatku ma się chłopca. Stoiska z ubrankami dziecięcymi są różowe, a dla chłopców maleńko i żadna rewelacja :-(

Jak znajdziesz takie śpiochy białe w lwy to daj znać. Bo wg mnie jest kicha z ubrankami.
A masakra się zaczyna jak ma się już spore dziecko (3-4 latka) i w dodatku ma się chłopca. Stoiska z ubrankami dziecięcymi są różowe, a dla chłopców maleńko i żadna rewelacja :-(
W h&M były takie super. Ale nie kupilam, a teraz już nie ma tej kolekcji :zawstydzona/y:.
Mój pewnei bedzie latał w jansach i koszulkach zespołow, jak znam życie to maż inaczej nei pozwli ubrac ;-)

reklama
Do góry