reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
W polsce kiedys (niewiem ile lat temu ale tak bylo, moze tez zalerzy od regionu) ze dla chlopca byl rozowy a dla dziewczynki niebieski.

No u nas teraz jest moda dla facetow na rozowe koszule, ale to juz niedlugo przyjdzie do Polski bo wszystko co tutaj jest modne to za chwile w Polsce wiec nie martwcie sie do was tez to dotrze haha

aaa to różowe męskie bluzeczki, koszule itp. już są haha:-) ale nie wiem jak Wy, ale ja jakoś nie jestem za tym, żeby moja córeczka była cała na różowo, a chłopczyk na niebiesko... nie przemawia to do mnie, jest tyle pięknych innych kolorków :-)

reklama
aaa to różowe męskie bluzeczki, koszule itp. już są haha:-) ale nie wiem jak Wy, ale ja jakoś nie jestem za tym, żeby moja córeczka była cała na różowo, a chłopczyk na niebiesko... nie przemawia to do mnie, jest tyle pięknych innych kolorków :-)
no ale wiekszość projektantów ubranek dla dzieci jest innego zdania zsrali tylko tych 2 kolorów

Ja tez nie jestem za tym zeby ubierac dziecko w jeden kolor moj synek nosi wszystkei kolory oprucz rozowego (ma jedna koszulke:-)), fioletowego (bo nie lubie tego koloru), pomaranoczowego i zielonego (bo ma rude wloski i nie zabardzo mu pasuje)
Przynajmniej u nas dziecieca odziez jest w roznych kolorach nie tylko rozowy i niebieski Shop clothes for women, men, maternity, baby, and kids | Gap

A ja myslalam ze w tej ciazy to co zle to mnie ominelo, bo od poczatku czulam sie w sumie dobrze. I co...? Wczoraj o malo nie roztrzaskalam sie o drzwi lecac w trakcie sniadania do lazienki. Wszystko zwymiotowalam nawet z poprzedniego dnia. Myslalam ze umre. Ja ostatni raz wymiotowalam gdy byam w ciazy z Oliwia :-(No a pozniej caly dzien mialam mega mdlosci i co chwile wizyta w kibelku bo myslalam ze juz, ze znowu :-:)-:)baffled: Wiekszosc dnia przelezalam. Ciekawe jak bedzie dzisiaj bo juz cos kiepsko czuje w zoladku :sorry2:

Ja tez czuje ruchy Dzidzi od kilku dni :-) Bardzo delikatne ale wiem ze to juz jest TO :tak:Najczesniej rano i wieczorem.

A co do tych wyskakujacych kulek to ja cala prawa strone brzucha mam uwypuklona o wiele bardziej niz reszte. I jest to widoczne golym okiem, az wszyscy sie smieja ze dziwacznie wygladam :-D To moze macica wyciskac sie bardziej z jednej strony ;-) Ale dzidzia rowniez. Zalezy to pewnie od wielkosci dziecka. Ja jak bylam w 14 tygodniu to Dzidzius mial juz ponad 9 cm i lekarz powiedzial ze jest dosc duzy jak na swoj wiek :tak: A jakie duze sa Wasze Bąbelki?

J a tez sie musze przyznac bo przez cale prawie 17 tygodni przytyłam prawie 7 kg a wszystko to przez to ze sie dosc intensywnie odchudzałam przed ciaża duzo cwiczyłam a jak zaczelismy planowac dzidziusia wszystkie moje sprzety bieznie i roweki musiały isc w odstawke i powróciłam do starych złych nawyków żywieniowych i niestety dopadł mnie ekekt jo-jo! A juz było tak dobrze od lutego udało mi sie schudnąc 12 kg

reklama
Do góry