reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
W polsce kiedys (niewiem ile lat temu ale tak bylo, moze tez zalerzy od regionu) ze dla chlopca byl rozowy a dla dziewczynki niebieski.

No u nas teraz jest moda dla facetow na rozowe koszule, ale to juz niedlugo przyjdzie do Polski bo wszystko co tutaj jest modne to za chwile w Polsce wiec nie martwcie sie do was tez to dotrze haha

aaa to różowe męskie bluzeczki, koszule itp. już są haha:-) ale nie wiem jak Wy, ale ja jakoś nie jestem za tym, żeby moja córeczka była cała na różowo, a chłopczyk na niebiesko... nie przemawia to do mnie, jest tyle pięknych innych kolorków :-)

reklama
aaa to różowe męskie bluzeczki, koszule itp. już są haha:-) ale nie wiem jak Wy, ale ja jakoś nie jestem za tym, żeby moja córeczka była cała na różowo, a chłopczyk na niebiesko... nie przemawia to do mnie, jest tyle pięknych innych kolorków :-)
no ale wiekszość projektantów ubranek dla dzieci jest innego zdania zsrali tylko tych 2 kolorów

Ja tez nie jestem za tym zeby ubierac dziecko w jeden kolor moj synek nosi wszystkei kolory oprucz rozowego (ma jedna koszulke:-)), fioletowego (bo nie lubie tego koloru), pomaranoczowego i zielonego (bo ma rude wloski i nie zabardzo mu pasuje)
Przynajmniej u nas dziecieca odziez jest w roznych kolorach nie tylko rozowy i niebieski Shop clothes for women, men, maternity, baby, and kids | Gap

A ja myslalam ze w tej ciazy to co zle to mnie ominelo, bo od poczatku czulam sie w sumie dobrze. I co...? Wczoraj o malo nie roztrzaskalam sie o drzwi lecac w trakcie sniadania do lazienki. Wszystko zwymiotowalam nawet z poprzedniego dnia. Myslalam ze umre. Ja ostatni raz wymiotowalam gdy byam w ciazy z Oliwia :-(No a pozniej caly dzien mialam mega mdlosci i co chwile wizyta w kibelku bo myslalam ze juz, ze znowu :-:)-:)baffled: Wiekszosc dnia przelezalam. Ciekawe jak bedzie dzisiaj bo juz cos kiepsko czuje w zoladku :sorry2:

Ja tez czuje ruchy Dzidzi od kilku dni :-) Bardzo delikatne ale wiem ze to juz jest TO :tak:Najczesniej rano i wieczorem.

A co do tych wyskakujacych kulek to ja cala prawa strone brzucha mam uwypuklona o wiele bardziej niz reszte. I jest to widoczne golym okiem, az wszyscy sie smieja ze dziwacznie wygladam :-D To moze macica wyciskac sie bardziej z jednej strony ;-) Ale dzidzia rowniez. Zalezy to pewnie od wielkosci dziecka. Ja jak bylam w 14 tygodniu to Dzidzius mial juz ponad 9 cm i lekarz powiedzial ze jest dosc duzy jak na swoj wiek :tak: A jakie duze sa Wasze Bąbelki?

J a tez sie musze przyznac bo przez cale prawie 17 tygodni przytyłam prawie 7 kg a wszystko to przez to ze sie dosc intensywnie odchudzałam przed ciaża duzo cwiczyłam a jak zaczelismy planowac dzidziusia wszystkie moje sprzety bieznie i roweki musiały isc w odstawke i powróciłam do starych złych nawyków żywieniowych i niestety dopadł mnie ekekt jo-jo! A juz było tak dobrze od lutego udało mi sie schudnąc 12 kg

reklama
Do góry