reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Wlasnie wymiotowalam dwa razy :( paskudnie sie czuje...Zjadlam teraz kanapke i modle sie zeby jej nie wyrzucic z siebie...:( nie mam pojecia czemu tak sie dzieje :(

reklama
Ja myślę, że lekarz mówiąc o wadze sugeruje się wagą startową. I gani kobiety, które są szczuplutkie i tyją mało, zaś te, które są grubsze chwali za mały przyrost. Tak mi się wydaje. Bo wiadomo, że kobieta, która startuje z wagą 45 kg musi przytyć stosunkowo więcej niż ta, która ma 90 kg.

A w ogóle to ostatnio czytałam, że mały przyrost wagi w ciąży u szczupłej kobiety powoduje, że rodzą się dzieci z niską masą urodzeniową.

hm. ale ja jestem okraglutka, to co on mi mowi ze maly przyrost:crazy:

a u mnie dzis rano z lewej strony mała kula wielkości dużej pomarańczy azsie przestraszyłam co to a to może mały robaczek sie przeciągał zobaczymy jutro czy sie odezwie ;)

A mnie się wydaje, że na uwypuklenia miejscowe to jeszcze zdecydowanie za wcześnie. Przecież dzidzia ma dopiero kilka cm. Musiałby się cały pęcherz płodowy przesunąć....Hmm...No, ale w sumie się nie znam...:cool:

Mnie też mdli nieziemsko i ledwo daję radę zapanować nad tym żeby do kibelka nie biec. A się dziś pochwaliłam, że przeszło. Przed chwilą witaminy wzięłam, więc dobrze byłoby ich nie wydalić....

A mnie się wydaje, że na uwypuklenia miejscowe to jeszcze zdecydowanie za wcześnie. Przecież dzidzia ma dopiero kilka cm. Musiałby się cały pęcherz płodowy przesunąć....Hmm...No, ale w sumie się nie znam...:cool:

To nie bylo jakies wypuklenie wielkosci arbuza tak jak pod koniec ciazy tylko moze wiekszego jajka. No chyba ze to jakas kiszka mi sie chciala wydostac na zewnatrz. Dziecko w 15 tygodniu ma oko 10cm. Jak jest sie szczuplym tak jak ja (chociaz mam juz spory brzuch to jak sie poloze to dalej jest plaski) to spokojnie widac jak dzidzia sie rusza z jednej strony brzucha na druga. W pierwszej ciazy poczulam ruchy duzo puzniej. No i wiem chyba jak wygladaja ruchy dziecka a jak bulkotanie jelit wiec nie wymyslilam sobie tego. :-)

reklama
w stanach tak robią hehe

W polsce kiedys (niewiem ile lat temu ale tak bylo, moze tez zalerzy od regionu) ze dla chlopca byl rozowy a dla dziewczynki niebieski.

No u nas teraz jest moda dla facetow na rozowe koszule, ale to juz niedlugo przyjdzie do Polski bo wszystko co tutaj jest modne to za chwile w Polsce wiec nie martwcie sie do was tez to dotrze haha

Do góry