kataszaone
nowa mama
Wlasnie wymiotowalam dwa razy paskudnie sie czuje...Zjadlam teraz kanapke i modle sie zeby jej nie wyrzucic z siebie... nie mam pojecia czemu tak sie dzieje
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja myślę, że lekarz mówiąc o wadze sugeruje się wagą startową. I gani kobiety, które są szczuplutkie i tyją mało, zaś te, które są grubsze chwali za mały przyrost. Tak mi się wydaje. Bo wiadomo, że kobieta, która startuje z wagą 45 kg musi przytyć stosunkowo więcej niż ta, która ma 90 kg.
A w ogóle to ostatnio czytałam, że mały przyrost wagi w ciąży u szczupłej kobiety powoduje, że rodzą się dzieci z niską masą urodzeniową.
a u mnie dzis rano z lewej strony mała kula wielkości dużej pomarańczy azsie przestraszyłam co to a to może mały robaczek sie przeciągał zobaczymy jutro czy sie odezwie
A mnie się wydaje, że na uwypuklenia miejscowe to jeszcze zdecydowanie za wcześnie. Przecież dzidzia ma dopiero kilka cm. Musiałby się cały pęcherz płodowy przesunąć....Hmm...No, ale w sumie się nie znam...
w stanach tak robią hehe