reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

PIECZENIE W GARDLE/zgaga

Mom2B

Fanka BB :)
Czy palenie w gardle to zgaga? Piecze mnie jakbym zjadła pieprzny rosół 🥵 nigdy nie miałam zgagi w ciąży i nie wiem czy to to czy nie to :/ pomocy 🥺🥺🥺 dopiero 7/8 tc
niby zgaga to przełyk, a tu tylko gardło 🧐🧐🧐 co o tym myślicie???

reklama
Czy palenie w gardle to zgaga? Piecze mnie jakbym zjadła pieprzny rosół 🥵 nigdy nie miałam zgagi w ciąży i nie wiem czy to to czy nie to :/ pomocy 🥺🥺🥺 dopiero 7/8 tc
niby zgaga to przełyk, a tu tylko gardło 🧐🧐🧐 co o tym myślicie???
Cześć. Może być spróbowała pić rumianek? Mi bardzo pomaga na dolegliwości zalodkiem również zgagę. ☺️

Cześć. Może być spróbowała pić rumianek? Mi bardzo pomaga na dolegliwości zalodkiem również zgagę. ☺️
„Ginekolog położnik z Instytutu Matki i Dziecka, dr n. med. Marzena Jurczak Czaplicka, w dla portalu mamotoja.pl radziła zachować ostrożność w piciu rumianku w ciąży. To zioło może zaburzać pracę serca u płodu. Poza tym istnieje ryzyko reakcji alergicznej, nasilenia mdłości, a także przedwczesnego porodu”.

reklama
„Ginekolog położnik z Instytutu Matki i Dziecka, dr n. med. Marzena Jurczak Czaplicka, w dla portalu mamotoja.pl radziła zachować ostrożność w piciu rumianku w ciąży. To zioło może zaburzać pracę serca u płodu. Poza tym istnieje ryzyko reakcji alergicznej, nasilenia mdłości, a także przedwczesnego porodu”.
rumianku zaliczany jest do kategorii A, czyli do grupy surowców roślinnych, które można stosować w czasie ciąży. Koszyczek rumianku wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwwrzodowe, a także przeciwbakteryjne oraz przeciwgrzybiczne.Natomiast optymalna dawka dla kobiet w ciąży to maksymalnie jedna szklanka. Można się spierać całymi dniami wyszukując różnie wpisy w internecie. Tylko po co? Nie pisałam też , żeby koleżanka go Piła litrami. Tylko może by spróbowała Pozdrawiam

Do góry