reklama
NiebieskookaEM
Fanka BB :)
Spóbuj może zaparzyć sobie plasterek imbiru i wypić taką wodę. Pomaga i na gardło i na zgagę.
Mom2B
Imbir mi dodatkowo zaostrzal pieczenie :/Spóbuj może zaparzyć sobie plasterek imbiru i wypić taką wodę. Pomaga i na gardło i na zgagę.
U
użytkowniczka_e
Gość
Cześć. Może być spróbowała pić rumianek? Mi bardzo pomaga na dolegliwości zalodkiem również zgagę.Czy palenie w gardle to zgaga? Piecze mnie jakbym zjadła pieprzny rosół nigdy nie miałam zgagi w ciąży i nie wiem czy to to czy nie to :/ pomocy dopiero 7/8 tc
niby zgaga to przełyk, a tu tylko gardło co o tym myślicie???
NiebieskookaEM
„Ginekolog położnik z Instytutu Matki i Dziecka, dr n. med. Marzena Jurczak Czaplicka, w dla portalu mamotoja.pl radziła zachować ostrożność w piciu rumianku w ciąży. To zioło może zaburzać pracę serca u płodu. Poza tym istnieje ryzyko reakcji alergicznej, nasilenia mdłości, a także przedwczesnego porodu”.Cześć. Może być spróbowała pić rumianek? Mi bardzo pomaga na dolegliwości zalodkiem również zgagę.
Poirytowana
Zaciekawiona BB
Mnie na zgagę pomagała cola
Madzia86G
Ciepłe mleko na zgagę ?Polecam ciepłe mleko
O zgrozo Ale serio ci pomagało ?
Kurcze a ja wypijałam litry zimnego takiego prosto z lodówki i jajo mi to pomagało
Poważnie! Tylko to mnie ratowało!Ciepłe mleko na zgagę ?
O zgrozo Ale serio ci pomagało ?
Kurcze a ja wypijałam litry zimnego takiego prosto z lodówki i jajo mi to pomagało
Musiało być ciepłe
reklama
U
użytkowniczka_e
Gość
rumianku zaliczany jest do kategorii A, czyli do grupy surowców roślinnych, które można stosować w czasie ciąży. Koszyczek rumianku wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwwrzodowe, a także przeciwbakteryjne oraz przeciwgrzybiczne.Natomiast optymalna dawka dla kobiet w ciąży to maksymalnie jedna szklanka. Można się spierać całymi dniami wyszukując różnie wpisy w internecie. Tylko po co? Nie pisałam też , żeby koleżanka go Piła litrami. Tylko może by spróbowała Pozdrawiam„Ginekolog położnik z Instytutu Matki i Dziecka, dr n. med. Marzena Jurczak Czaplicka, w dla portalu mamotoja.pl radziła zachować ostrożność w piciu rumianku w ciąży. To zioło może zaburzać pracę serca u płodu. Poza tym istnieje ryzyko reakcji alergicznej, nasilenia mdłości, a także przedwczesnego porodu”.