reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Picie z butelki

Mój Franuś ładnie trzymał butelkę, gdy ja tak niby niedbale mu ją trzymałam, że sam się zorientował, że musi ją podtrzymywać i tak łapie butelkę i ją trzyma. Ostatnio świetnie trzyma kubek Nan my first choice. O to trzyma naprawdę piękniutko, tylko czasami muszę mu nakierować rączki. I jest git:D

reklama
Ja byłam w szoku, gdy mała trzymała butelkę i z niej piła, gdy miała 4 mies. i nie był to epizod. Podejrzewałam, że mogło to być spowodowane kształtem butelki Natural Feeling Chicco. Jest to szeroka butelka ze zwężeniem po środku, dodatkowo smoczek jest w kształcie piersi, który w naturalny sposób podpowiada, na której części oprzeć brodę. Teraz malec ma 9 miesięcy i nadal potrafi sam chwycić butelkę, ale nie jest to regułą, często nie wyciąga rączek, każąc się karmić:) tak więc być może niektóre dzieci potrafią wcześnie chwytać jeśli są uchwyty lub zachęcający kształt, ale muszą też być chęci ku temu:)

Załączniki

• IMG_20170905_132327.jpg
    IMG_20170905_132327.jpg
    402,8 KB · Wyświetleń: 146
Do góry