reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pessar

Hej. Odświeżam temat. Jestem w 14tc i od wczoraj zaczęła mi się stawiać macica co pewnie skończy sie założeniem pessara (poprzednia ciąża zakończyła się porodem w 32tc, wcześniej skracala mi sie szyjka i takze stawiała macica). Przesunęłam sobie wizyte u mojego lekarza z 8 lutego na wtorek i będę się go pytała o ten pessar. Powiedźcie mi czy po założeniu pessara ustało Wam twardnienie macicy?
U mnie ustało, lekarz zakładał mi jakoś na początku 21tc jak dobrze pamietam…i to był bardzo dobry ruch, bo dziś wybił 34tc i wszystko się trzyma jak należy 😄

reklama
U mnie ustało, lekarz zakładał mi jakoś na początku 21tc jak dobrze pamietam…i to był bardzo dobry ruch, bo dziś wybił 34tc i wszystko się trzyma jak należy 😄

Ja się modlę żeby tą ciążę chociaż do 33tc donosić. Jeden wcześniak mi wystarczy i na szczęście zdrowy bez powikłań. Nawet jesli mi sie szyjka nie skróciła jeszcze to porozmawiam z lekarzem aby zapobiegawczo mi go założył, bo to i tak pewnie kwestia czasu

Ja się modlę żeby tą ciążę chociaż do 33tc donosić. Jeden wcześniak mi wystarczy i na szczęście zdrowy bez powikłań. Nawet jesli mi sie szyjka nie skróciła jeszcze to porozmawiam z lekarzem aby zapobiegawczo mi go założył, bo to i tak pewnie kwestia czasu
Dokladnie, lepiej na prawdę zapobiegawczo założyć a nic to nam nie szkodzi a wręcz pomaga. Ja pewnie gdyby nie pessar to już dawno było by po

Dzień po zdjeciu pessara w 38tc miałam skurcze i rozwarcie 3cm ale po kilku godzinach ustaly więc zostałam wypisana do domu. Jestem już 5 dni bez pessara i nadal cisza. Miałyście podobnie?

Do góry