reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pessar

reklama
Ja mam założony pessar od 27tc, obecnie jestem w 31tc, szyjka kontrolowana i z miękkiej się zrobiła twarda i wydłużona ... tak wiec doktor planuje zdjęcie go w 36tc i wtedy może być tak ze albo będzie szybki poród albo niekoniecznie...choc podobno poród po zdjeciu pessara jest lżejszy, przekonamy się ☺️☺️☺️ oszczędzaj się, dużo odpoczywaj i będzie ok☺️

Ja mam założony pessar od 27tc, obecnie jestem w 31tc, szyjka kontrolowana i z miękkiej się zrobiła twarda i wydłużona ... tak wiec doktor planuje zdjęcie go w 36tc i wtedy może być tak ze albo będzie szybki poród albo niekoniecznie...choc podobno poród po zdjeciu pessara jest lżejszy, przekonamy się ☺️☺️☺️ oszczędzaj się, dużo odpoczywaj i będzie ok☺️
Leżałaś cały czas? Czy pare aktywności robiłaś? Nie jestem w stanie leżeć cały czas, jednak nie sprzątam i nie robię zakupów 🙂

Mnie właśnie lekarz nic nie mówił o ciągłym leżeniu. Próbuje więcej odpoczywać ale tez zrobię obiad czy przejdę się po domu zrobić herbatę 🤷‍♀️😃 wiele dziewczyn nic poza leżeniem nie robi
ale to tez nie jest dobre bo ja sobie poleżałam te kilka tygodni i teraz w 31tc mnie boli kręgosłup, mi położna powtarza, ze aktywność w ciąży i świeże powietrze jest bardzo wazne. Czyli trzeba wyważyć.

ale to tez nie jest dobre bo ja sobie poleżałam te kilka tygodni i teraz w 31tc mnie boli kręgosłup, mi położna powtarza, ze aktywność w ciąży i świeże powietrze jest bardzo wazne. Czyli trzeba wyważyć.
No dokładnie. Mnie tez od leżenia, czy leżenia na pół siedząco czasem tak bolą plecy i ogólnie czuje się bardziej zmęczona niż kiedy w miarę normalnie funkcjonuje 😃

Mi lekarz zalecił żebym do 34tc się oszczędzała, a potem mam chodzić i robić wszystko. Nie wiem czy wtedy będzie mi się chciało jak się tak rozleniwie😅😅

reklama
Do góry