reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pediatra - zalecenia

Tosia dzisiaj zaszczepiona 3 dawka żółtaczki.Kiedy są nastepne szczepienia? dopiero to w 12 miesiacu, czy jest coś po drodze?

Waga 6400 (od zesżłegop poniedziałku 260 g!!!!!!) i mierzy 66 cm :)

ma za mało hemoglobiny wiec pediatra przepisała jej jakieś lekarstwa.Wolałabym wspomagać ją naturalnie, czy dzieci mogą pić skok z buraków?

jeszcze mam pytanie - zapisąła Tosi kwas foliowy, vit b6 i viat c + oczywiscie vit d w pochmurne dni.Czy Wasze dzieci też biorą tego tyle?? ja oczywiscie jestem sceptycznie nastawiona do tematu....

reklama
Ciotko Antares u nas codziennie wit. c , wit. b1 juz po 1 tabletce (do 1 roku zycia) i wit.d3 co drugi dzień. Witaminy alurat Tosińce nie zaszkodza. Niewiem jak z kwasem foliowym, ale reszta ok.

Tosinka jak ty pięknie przybieraz - brawo.

Co do witaminek to Iga codzinnie 3 krople devikapu (czyli D3) i 3 krople multicebionu

reklama
nO MY TEż PO (sorry cpslock) wizycie u pediatry dzis Ola waży 9200gram i mierzy 71cm - wzrost mierzony na specjalnym urządzeniu wiec raczej dokładny
z wyprostowanymi nogami ! Dziś miała ostatnie szczepienie Hexą następne w 13/14 miesiacu ale mamy przyjsc do kontroli 9-10 miesiacu doktor
chce ją obejrzec ... przed szczepieniem posmarowałam jej nózkę emlą - znieczuliło super zero reakcji na ukłucie ;)
Co do witamin to mam podawac 1krople vigantolu i tyle ! Pytałam czy to normalne że mała niechetnie je obiadki - zupki i w ogóle woli cyca
mam ją przekonywac ale nie na siłe po 3-4 łyżeczki i tyle ponoc styknie jej !

Tośka gratulacje wzrostu wagi ! Brawo!

Do góry