reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pediatra - zalecenia

Tosia dzisiaj zaszczepiona 3 dawka żółtaczki.Kiedy są nastepne szczepienia? dopiero to w 12 miesiacu, czy jest coś po drodze?

Waga 6400 (od zesżłegop poniedziałku 260 g!!!!!!) i mierzy 66 cm :)

ma za mało hemoglobiny wiec pediatra przepisała jej jakieś lekarstwa.Wolałabym wspomagać ją naturalnie, czy dzieci mogą pić skok z buraków?

jeszcze mam pytanie - zapisąła Tosi kwas foliowy, vit b6 i viat c + oczywiscie vit d w pochmurne dni.Czy Wasze dzieci też biorą tego tyle?? ja oczywiscie jestem sceptycznie nastawiona do tematu....

reklama
Ciotko Antares u nas codziennie wit. c , wit. b1 juz po 1 tabletce (do 1 roku zycia) i wit.d3 co drugi dzień. Witaminy alurat Tosińce nie zaszkodza. Niewiem jak z kwasem foliowym, ale reszta ok.

Tosinka jak ty pięknie przybieraz - brawo.

Co do witaminek to Iga codzinnie 3 krople devikapu (czyli D3) i 3 krople multicebionu

reklama
nO MY TEż PO (sorry cpslock) wizycie u pediatry dzis Ola waży 9200gram i mierzy 71cm - wzrost mierzony na specjalnym urządzeniu wiec raczej dokładny
z wyprostowanymi nogami ! Dziś miała ostatnie szczepienie Hexą następne w 13/14 miesiacu ale mamy przyjsc do kontroli 9-10 miesiacu doktor
chce ją obejrzec ... przed szczepieniem posmarowałam jej nózkę emlą - znieczuliło super zero reakcji na ukłucie ;)
Co do witamin to mam podawac 1krople vigantolu i tyle ! Pytałam czy to normalne że mała niechetnie je obiadki - zupki i w ogóle woli cyca
mam ją przekonywac ale nie na siłe po 3-4 łyżeczki i tyle ponoc styknie jej !

Tośka gratulacje wzrostu wagi ! Brawo!

Do góry