reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pediatra - zalecenia

reklama
Karolla pisze:
Kupiłam gazetkę "Mam dziecko" i jest artykuł o siadaniu dzieci i kurcze piszą że za duża waga może utrudniać siadanie hmm Ola
waży jakieś 8300 gram i teraz jakoś powolutku waga rośnie !

Karolla a czy Olcia ma problem z siadaniem? jak to u niej wygląda?

a co do wagi to wiecie co, myśmy mieli dziecko półroczne na praktykach które ważyło 12 kg ::) dziecko nie mogło się samo przewracać nawet na boczki ani siadać tak mu ciężko było... no i był tylko na cycu, tylko że matka cały czas mu dawała jak tylko zapłakał tego cyca więc się nie dziwię że się tak mu przytyło mocno... no itrzeba mu było rehabilitację wprowadzać i przymusowe odchudzanie...

Moje dziecie wprawdzie sie troche podnosi,ale do siadania jeszcze daleka droga.
Ja siedziałam sama dopiero w 8 mcu,a w 10 juz chodziłam ;)

no to niezle mama spasła tego dzieciaczka,ale mam nadzieje ze rehabilitacja pomogła

ewako pisze:
Bartosz jak tylko otworzy oczy to ma jeden cel: SIADAć ;D ;D ;D
Moja Igunia, tak samo, nawet jedzenie przerywa i piszczy jak jej nie dam usiąść choć na chwilkę.
A teściowa jak to widzi, to żyć mi nie daje, wrzeszczy, że krzywdę dziecku robię, że za wcześnie ją sadzam i jeszcze, że głodzę dziecko, z tego powodu nie cierpię do niej chodzić :mad:

misia_q pisze:
Karolla pisze:
Kupiłam gazetkę "Mam dziecko" i jest artykuł o siadaniu dzieci i kurcze piszą że za duża waga może utrudniać siadanie hmm Ola
waży jakieś 8300 gram i teraz jakoś powolutku waga rośnie !

Karolla a czy Olcia ma problem z siadaniem? jak to u niej wygląda?

a co do wagi to wiecie co, myśmy mieli dziecko półroczne na praktykach które ważyło 12 kg ::) dziecko nie mogło się samo przewracać nawet na boczki ani siadać tak mu ciężko było... no i był tylko na cycu, tylko że matka cały czas mu dawała jak tylko zapłakał tego cyca więc się nie dziwię że się tak mu przytyło mocno... no itrzeba mu było rehabilitację wprowadzać i przymusowe odchudzanie...
Miśka ona sie rwie strasznie na spacerach głowę trzyma uniesioną jak jest w pozycji półleżącej czasem wydaje mi sie że może ją szyja od tego boleć
ale twardo trzyma głowę ok 10 min ;) jak podam jej ręce to sie podciąga i siada głowa jej już nie opada tylko ją sztywno trzyma
wiec chyba wsio ok ! Ja tylko przeczytałam i pomyślałam sobie że może być jej cieżej bo ma większą wagę ale jest i tak mega zwinna na boczki sie przewraca
z brzuszka na plecki tyż nogi do góry łapie wiec chyba wsio ok !

jak jest z tym napletkiem u chłopców? kurcze jedni kaza powoli odciagac raz na jakis czas inni nic nie robic.... a podobno w 4-5 miesiacu do chirurga trzeba isc ....jejku jaka ja zielona jestem.....ratunku

Myfa 4-5 miesiąc? moja uważa że nie wolno nic ruszać nie odciągać bo to jest naturalna sprawa dopiero jak 1,5 roczny chłopczyk ma za wąski napletek to wtedy się coś robi :) tak mnie powiedziano...

reklama
No właśnie- ja też mam "napletkowy dylemat". Przy okazji ostatniej wizyty u urologa dowiedziałam się, że mam przy kąpieli próbować lekko ściągać. Moja pediatra twierdzi znowu, żeby nie ruszać.

Do góry