reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pediatra - zalecenia

Aneta nie łam sie, głowa do góry, bedzie dobrze :) :) :)
a waga to sie w ogóle nie przejmuj. Bartosz tez w ciagu 6 tygodni przybrał kiogram i nic mi pediarta nie mówiła, ze mało

Karola, Bartoszowi w jedej nerce zostaje troche moczu i stąd do poradni. Trza to sprawdzić :(. Choc mam cicha nadzieję, ze sie rozejdzi, bo jak bylismy po raz pierwszy na usg jamy brzusznej mocz był w obu nerkach. Tylko pewnie nas nie ominie cystrografia (Pani na usg cos wspominała) i to badanie to mnie przeraża. Wkładają rurkę do siusiaka, wpuszczają jakiś płyn, robią jakiś rentgen czy cos i sprawdzają czy ten mocz się cofa, czy po prostu zostaje :( :( :(

reklama
Dzieki dziewczyny,ja wiem ze nie ma innego wyjscia(choć moze bedzie mozna usunac laserem)
na razie musze sie umówic na konsultacje i zobaczymy
ale jak sobie pomysle o wenflonie w główce,znieczuleniu itd to ciarki przechodza po plecach

Ewako dzięki za info, sama to świństwo stosowałam na pleśniawki, ale teraz poproszę pediatrę o nestatynę albo coś innego.

Aneta trzymam kciuki za Was, musi być dobrze.

prosze bardzo. Ja słyszałam jeszce ze gencjana jest ok, ale niewiem jak ją zaaplikować, czy rozcieńczyć, czy jak?
No i czytałam jeszcze, ze mocz jest ok, ale jakoś wole tego Bartoszowi nie serwować, choc podobno najszybciej schodzą ::)

Anetka - bedzie dobrze, zobaczysz. A co do wagi to jak Iga przybierała 950 przez 6 tygodni to słyszałam, że dużo. Więc nie wiem dlaczego masz dokarmiać. Ach ci pediatrzy.

No i Bartoszek jaki juz duży.

my przy plesniawkach stosowaliśmy nystatynę. Po 4 dniach problem zniknął i cale szczęście, że nie powrócił.

reklama
No to umówiłam sie z chirurgiem na 14 lipca,był to najszybszy mozliwy termin :D

Co do wagi to tez mysle ze 900 gram przez 6 tyg to nie jest mało
ale kaszke kupiłam,tylko ze mleko z nia było zageste ,musze kupic inny smoczek

Trzymam kciukasy za Bartoszka

Do góry