reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pediatra - zalecenia

Tetka ja 4 października lecę do Turcji chyba już nie bedzie u was takich upałów ? Aha miejscowosc nazywa sie Aksu niedaleko Antalyii !
Nie w pazdierniku to juz nie, najfajniejsze miesiace wedlug mnie to wrzesien i wlasnie pazdziernik bo juz nieupalnie, a cieplutko, woda cieplutka, no i jeszcze nie pada. Szkoda ze nie Alanya :( ale moze i tak jakos nam sie uda spotkac.
A jakie stezenie macie tej witaminy D w jednej kropelce? bo mnie lekarka kazala 6 kropelek ::)

reklama
O w torbę jeża, tetka. 6 kropelek ???!! Na butelce Vigantolu jest napisane: 0,5 mg/ml (20 000 j.m./ml). Weź przeczytaj u siebie, bo coś strasznie dużo kazała. A przecież Turcja dodatkowo słoneczna bardzo...

Hmm ja dajęteż devikap 1 kropelkę - ale czasem tak jak dzisiaj mama zapomniała podać dziecku ;D no ale chyba nic mu nie będzie z tego powodu hehe.

U nas też 1 kropelka Vigantolu, no i jak np dużo byliśmy na dworze w chłodny dzień, albi dziecko miało zimne łapki jak się obudziło to jeszcze dostaje kropelkę lub 2 vit C, no ale to już ja tak na wyczucie reguluję, bo nie chcemy znowu kataru!! I do zestawu dnia jeszcze lakcid.
Z powodu glutowatych kupek mamy zrobić badanie moczu. Kupiłam ten woreczek w aptece. Wstałam rano, umyłam dziecku siusiaka, przykleiłam to cholerstwo i czekam, czekam, czekam, czytam na opakowaniu "nie trzymać dłużej niż 60 minut" hm... no to daję dziecku cyca coby mu szybciej poszło. On w kimono, ja w kimono i jakoś sobie toprzez sen odkleił woreczek pusty za to kocyk mokry, eh...

Kachna proponuję załóżyć woreczek i jeszcze pieluchę-bedzie przytrzymywać woreczek. U nas się udawało, a u dziewczynek ponoć trudniej.

mi lekarz powiedzial ze devikap jest mocniejszy dlatego jedna kropelke mam dawac, a w słoneczne dni nie dawać (albo co drugi dzień)

Jesteśmy po wizycie u pediatry. Misiek ma 65 cm i waży 6750 ;)
Zwiększyła nam się dawka Cebionu Multi teraz mam dawać 5 kropelek i dalej 1 kroplę Vigantolu a w bardzo słoneczne dni nie dawać :). Kurcze nawet nie zapłakał dziś mój dzielny Miś na szczepieniu :)

reklama
Jeny jak ładnie rośnie Misiu a on najmłodszy z naszych dzieci a jaki duzy ! Hmm a mi kazała odstawic cebion, co lekarz to inna opinia!

Do góry