reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pediatra - zalecenia

No i dzieciak załapał mi jakiegoś paskudnego wirusa.
Nosek troche przytkany, na gardełko spływa przez co Krzyś głos "traci", a przy okazji kupy zrobiły się zielone i bardzo śluzowate. Dostalismy od pediatry troche chemii..bactrim na przeziębienie i lakcid na kupy. Tyle tylko że moje dziecie strasznie sie buntuje przed jedzeniem tego. A na widok Fridy od razu zaczyna wyć... ale cóż ja wredna matka musze mu chociaz troche wyciągnąć. Płakać mi się chce. Takie małe dzieci nie powinny chorować.
Chyba zaprzestane spacerów dopóki młodemu nie przejdzie, bo nigdy go nie wylecze. Trudno mążuś bedzie musiał wieczorkiem zakupy robić.

reklama
Dziusia zgadzam sie z Tobą w 100% takie małe dzieci nie powinny chorować serce boli kiedy trzeba patrzec jak sie męczą :(
U nas na buzi wyskoczyła małej drobna kaszka na brodzie i policzkach przez to ciągłe ślinienie, smaruje kremami jakby ciut lepiej ale
i tak sie meczy przez te zęby!

Dziusia trzymam mocno kciuki zeby Krzysiowi szybko przeszło
pozdrawiam Cie serdecznie,tez nie moglam patrzec jak Natalka meczyla sie z katarkiem

dziusia77 pisze:
No i dzieciak załapał mi jakiegoś paskudnego wirusa.
Nosek troche przytkany, na gardełko spływa przez co Krzyś głos "traci", a przy okazji kupy zrobiły się zielone i bardzo śluzowate. Dostalismy od pediatry troche chemii..bactrim na przeziębienie i lakcid na kupy. Tyle tylko że moje dziecie strasznie sie buntuje przed jedzeniem tego. A na widok Fridy od razu zaczyna wyć... ale cóż ja wredna matka musze mu chociaz troche wyciągnąć. Płakać mi się chce. Takie małe dzieci nie powinny chorować.
Chyba zaprzestane spacerów dopóki młodemu nie przejdzie, bo nigdy go nie wylecze. Trudno mążuś bedzie musiał wieczorkiem zakupy robić.

u mnie bylo to samo,zaczelo sie od katarku i trwalo 16 dni!!!!a od fridy to mial nosek podrazniony wiec nawilzaj sola fizjologoczna albo morska, a i leki te same dostalam + syropek prawoslazowy ale to mozesz kupic sama w aptece, ok 2 zl! wiem , ciezko patrzec jak sie mecza dzieciatka!stosowalam bactrim 6 dni i jutro ide na kontrol, kataru nie ma ale czasami w gardle synka cos zaswiszczy ,
ze spacerkiem poczekamy az mu troszke przejdzie,ok?
pozdrawiam,Monika!

a oslonowo tez bralismy lakcid i mimo tego kupy sluzowate....zapytam sie jutro dlaczego

Karolla pisze:
Dziusia zgadzam sie z Tobą w 100% takie małe dzieci nie powinny chorować serce boli kiedy trzeba patrzec jak sie męczą :(
U nas na buzi wyskoczyła małej drobna kaszka na brodzie i policzkach przez to ciągłe ślinienie, smaruje kremami jakby ciut lepiej ale
i tak sie meczy przez te zęby!
Karolla a czym smarujesz buzie Olci bo u nas to samo?

Witam dziwczyny...ja woze synka na plasko bo on na spacerkach tylko spi.Ale w domu llubi posiedzic w foteliku samochodowych w takiej pozycji polsiedzacej.

MonikaG pisze:
Karolla a czym smarujesz buzie Olci bo u nas to samo?
Monika ja mam kremik z apteki na recepte kiedyś dostałam od pediatry by małej wyleczyć zaczerwienienie i krostki na pupie jak miała 5 tyg
i wiem ze on jest bardzo dobry na zmiany skóre, w aptece przygotowują go wg recepty kosztował 5 zł ! Spytaj pediatre na pewno może coś takiego
przepisac!

Dokladnie, ja tez mam taki kremik robiony w aptece. Z tego co widze, w skladzie ma wit A, wit E i jesczze cos, ale nie moge rozczytac. Tak jak Karolla, placilam 5 zl. Fajnie nawilza buzie.

reklama
lo matko, a u nas dzieciak poci sie juz na maksa, potowki sie pojawily, a to dopiero maj, co ja zrobie w lipcu,sierpniu ::), mam nadzieje, ze jakos sie przyzwyczai do upalow :(

Do góry