reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pediatra - zalecenia

Tetka ja 4 października lecę do Turcji chyba już nie bedzie u was takich upałów ? Aha miejscowosc nazywa sie Aksu niedaleko Antalyii !
Nie w pazdierniku to juz nie, najfajniejsze miesiace wedlug mnie to wrzesien i wlasnie pazdziernik bo juz nieupalnie, a cieplutko, woda cieplutka, no i jeszcze nie pada. Szkoda ze nie Alanya :( ale moze i tak jakos nam sie uda spotkac.
A jakie stezenie macie tej witaminy D w jednej kropelce? bo mnie lekarka kazala 6 kropelek ::)

reklama
O w torbę jeża, tetka. 6 kropelek ???!! Na butelce Vigantolu jest napisane: 0,5 mg/ml (20 000 j.m./ml). Weź przeczytaj u siebie, bo coś strasznie dużo kazała. A przecież Turcja dodatkowo słoneczna bardzo...

Hmm ja dajęteż devikap 1 kropelkę - ale czasem tak jak dzisiaj mama zapomniała podać dziecku ;D no ale chyba nic mu nie będzie z tego powodu hehe.

U nas też 1 kropelka Vigantolu, no i jak np dużo byliśmy na dworze w chłodny dzień, albi dziecko miało zimne łapki jak się obudziło to jeszcze dostaje kropelkę lub 2 vit C, no ale to już ja tak na wyczucie reguluję, bo nie chcemy znowu kataru!! I do zestawu dnia jeszcze lakcid.
Z powodu glutowatych kupek mamy zrobić badanie moczu. Kupiłam ten woreczek w aptece. Wstałam rano, umyłam dziecku siusiaka, przykleiłam to cholerstwo i czekam, czekam, czekam, czytam na opakowaniu "nie trzymać dłużej niż 60 minut" hm... no to daję dziecku cyca coby mu szybciej poszło. On w kimono, ja w kimono i jakoś sobie toprzez sen odkleił woreczek pusty za to kocyk mokry, eh...

Kachna proponuję załóżyć woreczek i jeszcze pieluchę-bedzie przytrzymywać woreczek. U nas się udawało, a u dziewczynek ponoć trudniej.

mi lekarz powiedzial ze devikap jest mocniejszy dlatego jedna kropelke mam dawac, a w słoneczne dni nie dawać (albo co drugi dzień)

Jesteśmy po wizycie u pediatry. Misiek ma 65 cm i waży 6750 ;)
Zwiększyła nam się dawka Cebionu Multi teraz mam dawać 5 kropelek i dalej 1 kroplę Vigantolu a w bardzo słoneczne dni nie dawać :). Kurcze nawet nie zapłakał dziś mój dzielny Miś na szczepieniu :)

reklama
Jeny jak ładnie rośnie Misiu a on najmłodszy z naszych dzieci a jaki duzy ! Hmm a mi kazała odstawic cebion, co lekarz to inna opinia!

Do góry