reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pediatra - zalecenia

ewako to pieknie ci spi tylko pozazdroscic u nas codziennie to samo od 21-2.30 spi potem cycanko do 4.30 spi znów cycanko i 6.30 juz do wyrka bierzemy i do 8.30 spanko!

reklama
Karolla nasze dzieci to podobne łasuszki ;D mój też tak może co 2 godzinki - chociaż dzis w trakcie dnia 4 godzinki nie jadł - z tego 3,54 na spacerku byliśmy hihi.

Misia - mój ma o miesiac wcześniej pokarmy wporwadzane bo nie bardzo źelazo podawane w kropelkach a teraz w syropie przyswaja, więc pani doktor poleciła wprowdzać przez 2 tyg. marchew i zupki jarzynowe a potem mieśko żeby już czerpał je z pożywienia. Konsultowałam to jeszcze z jednym lekarzem i wsio ok i jeszcze podobno jak dzieci dostają już zupki jarzynowe to kolki mijaja - ciekawe no ale zobaczymy ;DJutro mu zapodaje po raz pierwszy marcheweczkę ;D.

Kachna321bum pisze:
Szczęściara20 pisze:
Karola7 Mam pokarm i to dużo przystawiam małą do cyca ale chyba to mleko jej już nie smakuje bo possie chwilke i płacze. Na początku miałam dobry pokarm, ale jak nie karmiłam małą piersią to jadłąm to na co miałam ochote i może ten pokarm nie jest  juz taki dobry.
Może jej się chce odbić w trakcie jedzonka?? U nas się zdarza czasem, że w trakcie jednego posiłku, biorę małego do góry i 4 razy, bo też possie chwię i w ryk.
Ja też mojego brałam dziś na rączki w czasie karmienia, bo takie same objawy jak u was i rzeczywiście odbijało mu się a później był spokój..

dokładnie u nas to samo jak gazy chodzą po brzusiu lub spać sie chce to ssie cyca i mega ryk ;)

Magduska kiedy sie umawiamy na spacerek i gdzie ?? ;) dziś tak ciepło było u nas 13 stopni ;D

Żesz kurtka wodna. Dostałam skierowanie do kardiologa, dzwonimy tam i co ? Najbliższy wolny termin na USG serca-23 maja. To jak takiemu maluchowi cos wykryć, jak tyle trzeba czekać ? Super po prostu. Teraz musze prywatnie poszukać. Przepraszam, Remeny, ale niech szlak trafi służbę zdrowia :mad:.

No ja miałam skierowanie na usg bioderek i termin na 22 maja jak leczyc skoro bedzie za późno wykryte ? Też byłam prywatnie!

My do neurologa dobrego jestesmy zapisani na 20 czerwca, ale oczywiscie teraz prywatnie.....

a co do ugs u nas od razu jest jak idziemy do ortopedy. Przynajmniej tak mi w przychodni powiedzieli....

reklama
Mój Tomuś czasem zezuje ale nie trzeba się przejmować, maluszki tak mają. Ważne żeby obserwować bo pod koniec 6 m-ca nie powinny już zezować.

Do góry