reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pediatra - zalecenia

A jajestem roche załamana wczoraj byi znajomi mężą i z córeczką i mała ma 1,5 roku i pije jeszcze z piersi co mnie przeraziło to to żę Bożena mama dziewczynki powiedziała abym spróbowała teraz przstawić małą do cycka co się okazało teraz umie ssac , co z tego jak słabo z tego leci a nauczona na butelce, umie ssać ale mleko podchodzi jej sztuczne:/

reklama
szczesciara a ty masz jeszcze pokarm? Bo jak masz to moze ci sie uda do piersi wrocic. Jak chcesz oczywiście.

A my po szczepieniu - płacz na całą przychodnię, az lzy po policzkach płynęły. Mamusi prawie też.
No i mała waży 4945 a przy wipysie ze szpitala 326o. Więc "troszkę" się nam przytyło. No i urosła 6 cm :o
A co do krost to raczej nie od jedzenia bo strategiczne miejsca przy skazie są ładne. Więc odkładamy bambino i próbujemy nivea - bo na buzi jakby podziałało. Az mi sie wierzyc nie chce ze musze sie rozstac ze starym dobrym bambino. Qrcze Mati tak swietnie na tym jechał. No cóż, wszystko jedno co, aby nie uczulało.

Wiesz Karola moja koleżanka już drugiego synka na bambino chowa bo u niej się sprawdziło rewelacyjnie a dlatego tego używa bo z pierwszym miała kłopoty alergiczne a bambino było ok.
Ja uzywam nivea i linomagu i jestem bardzo zadowolona - takze każde dziecko jest inne wiec kochana tylko metodą prób i błędów nam pozostaje dobór kosmetyków ;D

Dziewczynki w środę zaczynamy jeść pokarmy stałe - zaczynamy od marcheweczki ;D ciekawe jak to będzie ;D

No właśnie Rybka ja też uważałam Bambino za pewniaka - a tu chyba nici z tego. Lekarka tez się zdziwiła.
A za marchewke u Piotrusia trzymam kciuki. Jejku jak ten czxas szybko leci. ::)

rybko to już tak szybko można? od czego to zależy? trzymam kciuki za stałe jedzonko :)

hmmm, ja nic a nic nie stosuje do nawilżania skóry u Wiktorka bo w szpitalu mi powiedzieli że skóra dziecka sama się nawilża a stosowanie kosmetyków tylko rozleniwia te wszystkie gruczoły to jak to wszystko jest?

I my trzymamy kciuki za marcheweczke!!!

A my dzis u neurologa, no i niestety szczepienia nie bedzie tylko przeciw zółtaczce. Pani powiedziała, ze to prawdopodobnie niedotlenienie było i stad te drznia. Dostal witaminke B6 i do kontroli za m-c.
Szkoda mi tego maleństwa, a jutro wyniki badań moczu.....ech..... :(

reklama
A nam poradziła pediatra na zmianę smarować małego raz oliwką a raz parafiną, bo podobno oliwka może za bardzo wysuszyć skórę. Posmarowałam go dziś po kąpieli parafiną i khem khem najchętniej to bym go jeszcze raz wykąpała. Matko jak to śmierdzi ;D ;D

Do góry