reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pediatra - zalecenia

Madzia na pewno wszytsko jest w porządku.Ja dla odmiany dostałam skierowanie do okulisty na badanie dna oka jak pani pediatra przeczytała, ze Tosia miała żółtaczke i dostawała antybiotyk z powodu infekcji wewnatrzmacicznej.Lekarze czesto dmuchaja na zimne :) spokojnie :)

Rybka Twój Bejbis mial badanie dna oka? Jak to technicznie wygląda? Z jakiego powodu mu badali?
Kto mial jeszcze wizyte u okulisty?

reklama
MadziaS pokombinuj z tym aparatem.
Martwię tym moim skarbem, bo na razie zalecenia lekarza nie przynoszą zbytnich efektów.

Madzia, mnie szmerami w serduchu straszyli jeszce w podstawówce - i jestem baba zdrowa jak dąb ;) Głowa do góry!

Mojej Małej też się łuszczy skórka na uszach i za nimi, jest żółta i dziwnie pachnie, ale pediatra powiedziała że to normalne i nie ma się czym przejmować. A co do wysypki na buźce to od kiedy mam dietkę bez mleka to zaczęła schodzić, już prawie nie ma krostek tylko szorstka skórka. Ale mimo wszystko pani doktor mówiła żeby sie jeszcze nie martwić skazą, bo nie wiadomo czy to rzeczywiście to. I nie pozwoliła buzi niczym smarować. Poczekamy, zobaczymy..

A jeszcze odnosnie ciemnego pieczywa - podobno jest zbyt kwaśne i w dodatku często ma ziarenka, i to podobno niezbyt dobrze wpływa na nasze dzieciaczki, może powodować wzdęcia i bóle brzuszka. Mamy karmiące mogą wtryniać tylko białe pieczywko, szkoda, bo ja bardzo lubie chlebek słonecznikowy.

Remeny a ja właśnie jadam ciemny z ziarnami i bólów brzuszka raczej nie ma, wzdęć teżnie - tylko te kropy :mad: Kupiłam nowy kremik do twarzy - zobaczymy. Bo krosty z ropnych zmieniły się na takie jak miała Paulinka Dytki

Antares - Piotruś miał badany wzrok ze względu na to, że jest wcześniakiem a u dzieci o małej masie urodzeniowej urodzonych przed 37 tyg. może wystąpić retinopatia. Miał to badanie robione 3 razy w 3 potem 4 i 8 tygodniu i wszytko ok.

Badanie wygląda następująco: przez półtorej godziny co pół godziny zakraplane są krople na rozszerzenie źrenic potem znieczulenie w kropelkach i takim metalowym urządzeniem podobnym do "zalotki do rzęs" wsadzają między powiekę górną i dolną i rozszerzaja i świecą lampeczką i czasem grzebią jeszcze w oczku takim przyrządem przypominającym szydełko ale oczywiście nie ostym. Bardzo nieprzyjemne badanie my mieliśmy 3 razy :(

Wróciliśmy od pediatry. Miś waży 4550 czyli przybrał sporo. Jak wychodziliśmy ze szpitala ważył 3790 :).
Panie zachwycały się moim synkiem :). Och jak się humorek od razu poprawia. Mamy lekką kolkę i podejrzewam, że winowajcą może być tu biały chlebek. Przerzucam się na ciemny i zobaczymy czy coś to da.

reklama
Do góry