reklama
Magduska
Mama 2 super chłopaków
Mój mąż dziś był w przychodni i go prawie pognali. Chcą pesel i dziecko też ma mieć książeczkę RUMowską. Na razie będzie przyjęty na podstawie karty szczepień i aktu urodzenia. NO i pewnie skierowanie na USG będzie wypisane na mojej książeczce. To samo jest z Becikowym, dopóki Peselu nie ma nie można złożyć wniosku...Karolla pisze:Magda książeczke zdrowia Olci mam żółto-niebieską tam miała wpisaną wage teraz na szczepieniu i szczepionki
ale dla dziecka tez jest rumowska potrzebna choćby do skierowan na USG i poszłam do naszej przychodni bo na miejscu je drukują
ale musze miec akt ur. z numerem pesel i druk ZCZA - z urzedu skarbowego że dziecko jest zgłoszone do ubezpiecz. tak mi baba ( mało sympatyczna) powiedziała
póki co pediatra korzysta z moich recept ale do czasu potem musi byc ta cholerna rumowska :-[
Madzia_S
Matka Polka
Magduska, a gdzie ci takie problemy robią z becikowym??? Boże, ja PESELu jeszcze nie odebrałam, a wniosek już 3 tyg. temu złozyłam i czekam na wpływ na konto, bo decyzja juz przyszła. Tylko, że się nie spiesza z wypłata, bo maja czas do 31tego.W przychodni tez zero problemów.Nic nie rozumiem.
Kurcze... ale macie pos...ne z jakimis ksiazeczkami, RUMami (nie lubie rumu ;-) ) i innymi dziwactwami...
nas spoko wszystko jakos tak... W przychodni tylko karta magnetyczna moja, albo Roberta. Na jej podstawie komputerek drukuje blankiety recept, skierowan etc. PESEL nie potrzebny :-)
Do becikowego tez nikt nie chcial PESEL. Juz przyszlo powiadomienie, ze do konca miesiaca przyjdzie kaska ;-)
Zobaczymy za to, co dzis zdziala moje kochanie w sprawie tego drugiego "becikowego". Bo okazuje sie, ze sie nam nalezy :-)
Trzymajcie kciuki, zeby tym razem biurokracja nie wziela gory nad tym wszystkim :-)
Co do witaminek, to my mamy D3 i Cebion (C). Podaje na lyzeczce zmieszane z moim mleczkiem i nie ma problemu :-)
nas spoko wszystko jakos tak... W przychodni tylko karta magnetyczna moja, albo Roberta. Na jej podstawie komputerek drukuje blankiety recept, skierowan etc. PESEL nie potrzebny :-)
Do becikowego tez nikt nie chcial PESEL. Juz przyszlo powiadomienie, ze do konca miesiaca przyjdzie kaska ;-)
Zobaczymy za to, co dzis zdziala moje kochanie w sprawie tego drugiego "becikowego". Bo okazuje sie, ze sie nam nalezy :-)
Trzymajcie kciuki, zeby tym razem biurokracja nie wziela gory nad tym wszystkim :-)
Co do witaminek, to my mamy D3 i Cebion (C). Podaje na lyzeczce zmieszane z moim mleczkiem i nie ma problemu :-)
Magduska
Mama 2 super chłopaków
Madzia w Urzędzie Miasta robią problemy. Może w każdym Urzędzie jest inaczej. Ja już nie wiem. Ale spoko nie pali się poczekamy... a z ta przychodnią to pewnie mężuś trafił na panią która nie lubi poniedziałków hehe.Madzia_S pisze:Magduska, a gdzie ci takie problemy robią z becikowym??? Boże, ja PESELu jeszcze nie odebrałam, a wniosek już 3 tyg. temu złozyłam i czekam na wpływ na konto, bo decyzja juz przyszła. Tylko, że się nie spiesza z wypłata, bo maja czas do 31tego.W przychodni tez zero problemów.Nic nie rozumiem.
Madzia_S
Matka Polka
Nie kumam. Przecież becikowego nie załatwia się w Urzędzie Miasta, tylko w MOPSie...
reklama
Podziel się: