reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pediatra - zalecenia

U nas też do 3 miesięcy dziecko korzysta ze służby zdrowia na podstawie mojego pesel-u.

reklama
A my też nie mamy żadnej książeczki RUMowskiej.Ja nawet takiej nie mam.Mam normalna książeczkę zdrowia dziecka (ta kolorowa ze szpitala sponsorowana przez sponsora ;)) i po zawodach.Pediatra dała mi normalną receptę nie pytając o PESEL czy coś innego... nie wiem - wygląda na to, że co kraj to obyczaj :) za duzo jodu za dużo ;)

Magda książeczke zdrowia Olci mam żółto-niebieską tam miała wpisaną wage teraz na szczepieniu i szczepionki
ale dla dziecka tez jest rumowska potrzebna choćby do skierowan na USG i poszłam do naszej przychodni bo na miejscu je drukują
ale musze miec akt ur. z numerem pesel i druk ZCZA - z urzedu skarbowego że dziecko jest zgłoszone do ubezpiecz. tak mi baba ( mało sympatyczna) powiedziała
póki co pediatra korzysta z moich recept ale do czasu potem musi byc ta cholerna rumowska :-[

Ja nia mam żadnych RUMów, jestem z Krakowa. Recepty pediatra wypisała na swoich blankietach, tak samo ze skierowaniami. A tak na prawdę to Mała jeszcze nie jest ubezpieczona bo do tego ponoć potrzebny jest pesel, a jeszcze go nie mamy. I bądź tu mądry...

Ja podobnie jak Remeny ,nie mam ksiazeczki RUMowskiej
a tak z innej beczki:podajecie jakies witaminy??? mi pediatra zapisał Cebionmulti i Vigantol
podaje strzykawka rozcieczone z mlekiem ,ale Natalce nie smakuja te kropelki ;) i placza nie ma konca
moze powinnam zmienic witaminy na inne??

My także tylko wit D3. Zakraplam bezposrednio małej do buźki. Na poczatku jej nie smakowała, a teraz się oblizuje ;D.

A skierowanie do ortopedy i recepty dostałam na blankiecie lekarki (Warszawa).

My mamy wit D3, a poza tym Cebion (wit C) i CebionMulti (multiwitaminki). D3 do buźki a reszta do odrobiny wody lub mleczka i do butli lub na łyżeczkę.

reklama
Do góry