reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pediatra - zalecenia

reklama
Ja byłam dziś u pediatry, bo mała jest cała kropiata, tzn. główka, twarz, klatka piersiowa i ramionka. Myslałam, że to trądzik, ale lekarka wyprowadziła mnie z błędu, że to ani skaza białkowa, ani trądzik, tylko jakieś uczulonko. Na jedzenie chyba nie, bo moja dieta jest dość uboga, bez typowych alergenów. Więc stanęło, że może to być mydełko Bobas-w kostce (mimo,że do twarzy mydełka nie używaliśmy), bo faktycznie zaczełam go używać do kąpieli od jakiś 3 tyg. Mam kąpać Paulinkę na zmianę w nadmanganianie potasu i krochmalu, oraz dostałam maść na zamówienie- do pielęgnacji, bez sterydów. Zobaczymy, ale podobno ten nadmanganian jest rewelacyjny na takie rzeczy (tak mi powiedziała dziewczyna w przychodni- była z 8-m-czną córcią).

Cała ta wyprawa kosztowała mnie trochę nerwów, bo babcia pojechała do domciu i nie miałam z kim zostawić Natalki, więc zapakowałam obie córcie w auto i w drogę. Ale nie było tak źle  ;D.

Dzielna Mama  dytek :) tak trzymać :)

Misia - nie wim ale podałaś dwie ceny a u nas jest Infanrix i koniec.Nic wiecej - jedna cena.No ale może u Was jakos rozbijają :)

Karolla a była jakas reakcja na ta szczepionke u Oli?

Antares no właśni najfajniejsze że nie było reakcji znaczy sie nie było gorączki ani marudzenia wieczorem nawet za wczasu apap kupiłam dla
niemowląt ale był niepotrzebny super sie przyjęła!

Blond w Polsce szczepienia pierwsze są w szpitalu a następne po 6 tyg i kolejne znowu po 6 tyg a u was inaczej? hmmm

Ta szczepionka na ramioku - gruźlica chyba u nas też czerwona i lekko ropieje ale to dobrze znaczy że sie przyjęła!
My jutro prywatnie na USG bioderek jedziemy!

Blond w Polsce szczepienia pierwsze są w szpitalu a następne po 6 tyg i kolejne znowu po 6 tyg a u was inaczej? hmmm

karolla jak widze u maurice w ksiazeczce pierwszy mial jak mial trzy miesiace 6 w 1
druga jak mial  5 miesiecy  6 w 1
potem jak mial  7  miesiecy   6 w 1
nastepna jak mial  16 miesiecy  6 w 1
pozniej jak mial  18 miesiecy  3 w 1
pozniej jak mial 20 miesiecy  3 w 1
potem jak mial 2 latka i 11 miesiecy
i teraz mial na grype    
tak to u nas wyglada do 5 roku zycia

reklama
blond pisze:

karolla jak widze u maurice w ksiazeczce pierwszy mial jak mial trzy miesiace 6 w 1
druga jak mial 5 miesiecy 6 w 1
potem jak mial 7 miesiecy 6 w 1
nastepna jak mial 16 miesiecy 6 w 1
pozniej jak mial 18 miesiecy 3 w 1
pozniej jak mial 20 miesiecy 3 w 1
potem jak mial 2 latka i 11 miesiecy
i teraz mial na grype
tak to u nas wyglada do 5 roku zycia

Do góry