reklama
karola7
Fanka BB :)
Oj my juz becikowe dostaliśmy na początku marca. Jakieś 2 tygodnie po złozeniu wniosku.
Niełza jesteś :laugh:
DZiusia jak karmisz piersią to i 15 kupek może byc. U nas tak bylo swego czasu, teraz przystopowało do jakiś 7-10.
Karolla pisze:Widze że na naszym wątku dominują kolory żółto - zielone ;D no tak w końcu wiosna idzie ;D
Niełza jesteś :laugh:
DZiusia jak karmisz piersią to i 15 kupek może byc. U nas tak bylo swego czasu, teraz przystopowało do jakiś 7-10.
ewako pisze:No to u nas też już chyba becikowe jest, ale my zakładamy małemu na razie lokatę, a po chrzcinach zaczniemy myśleć gdzie je korzystnie ulokować. Bo troche poleżą.... ;D
ja kase dla Tosi - zbieraną z miesiaca na miesiąc mam jeszcze na subkoncie ale też zamierzamy je ulokować po chrzcinach - rzecz jasna
Madzia_S
Matka Polka
Ewcia, żadnego PESELu nie musisz mieć. Mnie babka w MOPSie tez o PESEL zapytała, ale jak jej powiedziałam, ze za 2 tygodnie dostaniemy, to stwierdziła, ze nie jest konieczny.
ewcia79 pisze:Hmmm....
A ja ciagle jeszcze nie moge zlozyc wniosku, bo Tomcio nie ma peselu. A powiedziano mi, ze pesel "musi byc"
Tylko ze na niego czeka sie ponad miesiac. No normalnie cos mnie trafia...
Mi pani w przychodni powiedziła, ze dziecko do 3 miesiaća nie musi mieć PESELu i wszytsko sie załatwia na PESEL matki.U nas działa.
reklama
Madzia_S
Matka Polka
Karolla . Żabko . W książeczce RUMowskiej dzidziusia nie ma recept. Ona wyglada zupełnie inaczej niż nasze. To taki kolorowy zeszycik.Zresztą musiałaś to dostac w szpitalu, to co ja ci tu wypisuję :.Na razie inna nie będzie potrzebna, w szpitalu mi powiedzieli, ze teraz lekarze korzystają z własnych recept. NIe wiem jeszcze jak długo wypisują w książeczce mamy, ale się dowiem na szczepieniu. Mam nadzieję, ze w ogóle to paskudztwo zlikwidują i bedziemy miały karty magnetyczne, jak Kira. Zresztą pierwotnie tak miało być. Ehhh, służba zdrowia... :
Podziel się: