reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pediatra - zalecenia

No to u nas też już chyba becikowe jest, ale my zakładamy małemu na razie lokatę, a po chrzcinach zaczniemy myśleć gdzie je korzystnie ulokować. Bo troche poleżą.... ;D

reklama
Oj my juz becikowe dostaliśmy na początku marca. Jakieś 2 tygodnie po złozeniu wniosku.

Karolla pisze:
Widze że na naszym wątku dominują kolory żółto - zielone ;D no tak w końcu wiosna idzie ;D

Niełza jesteś :laugh:

DZiusia jak karmisz piersią to i 15 kupek może byc. U nas tak bylo swego czasu, teraz przystopowało do jakiś 7-10.

ewako pisze:
No to u nas też już chyba becikowe jest, ale my zakładamy małemu na razie lokatę, a po chrzcinach zaczniemy myśleć gdzie je korzystnie ulokować. Bo troche poleżą.... ;D

ja kase dla Tosi - zbieraną z miesiaca na miesiąc mam jeszcze na subkoncie ale też zamierzamy je ulokować :) po chrzcinach - rzecz jasna ;)

Hmmm....
A ja ciagle jeszcze nie moge zlozyc wniosku, bo Tomcio nie ma peselu. A powiedziano mi, ze pesel "musi byc" :mad:
Tylko ze na niego czeka sie ponad miesiac. No normalnie cos mnie trafia...

Ewcia, żadnego PESELu nie musisz mieć. Mnie babka w MOPSie tez o PESEL zapytała, ale jak jej powiedziałam, ze za 2 tygodnie dostaniemy, to stwierdziła, ze nie jest konieczny.

ewcia79 pisze:
Hmmm....
A ja ciagle jeszcze nie moge zlozyc wniosku, bo Tomcio nie ma peselu. A powiedziano mi, ze pesel "musi byc" :mad:
Tylko ze na niego czeka sie ponad miesiac. No normalnie cos mnie trafia...

Mi pani w przychodni powiedziła, ze dziecko do 3 miesiaća nie musi mieć PESELu i wszytsko sie załatwia na PESEL matki.U nas działa.

Akt urodzenia z peselem musi u nas byc do wydania książeczki Rum- owskiej dla dziecka póki co skierowania i recepty na mojej lekarz wypisuje!

reklama
Karolla :). Żabko :). W książeczce RUMowskiej dzidziusia nie ma recept. Ona wyglada zupełnie inaczej niż nasze. To taki kolorowy zeszycik.Zresztą musiałaś to dostac w szpitalu, to co ja ci tu wypisuję ::).Na razie inna nie będzie potrzebna, w szpitalu mi powiedzieli, ze teraz lekarze korzystają z własnych recept. NIe wiem jeszcze jak długo wypisują w książeczce mamy, ale się dowiem na szczepieniu. Mam nadzieję, ze w ogóle to paskudztwo zlikwidują i bedziemy miały karty magnetyczne, jak Kira. Zresztą pierwotnie tak miało być. Ehhh, służba zdrowia... ::)

Do góry