reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pediatra - zalecenia

blond ja byłam karmiona piersią tylko jakieś 5-6 tygodni a potem normalnie z butli ciągnęłam i jestem najbardziej zdrowa z całej rodzinki a moja siostra i brat na cycku przez pół roku i non stop jakieś alergie i choróbska... i bądź tu mądra ?

reklama
Ale zastanawia mnie jedno (jakoś nie mogę odpuścić). Sciągnęłam pokarm 110 ml, wydaje mi się, że to dużo, skoro miesięczne dziecko zjada 60 -90 ml (tak jest na mleku modyfikowanym, a niewiem jak to się ma do mleka z cycochów) i mały zjadł z butli te 110 ml i dalej wrzeszczał jak niewiem co. Oczywiście dałam mu butle i zasnął. Czy coś z moim mlekiem jast nie tak? Ja juz sama niewiem ....ech... :mad:

ja jak ściągam mleczko to całą butelkę aventu 125 ml i jeszcze 1 cm ponad tą podziałkę i to tak na oko jest około 145-150 ml i on to całe wciąga podczas jednego karmienia... więc wygląda na to ewako że po prostu nasze dzieci duuuużo jedzą...

To ze mnie cieknie tak, że zanim Janek złapie cyca to już biały jest na twarzy :) Też muszę zacząć ściągać mu to jedzonko, bo wczoraj piliśmy pępkowe u kumpla i musiałam wrócić Małego nakarmić jak się obudził ok północy. Ale za to do trzeciej dał nam pobalować :) Nie mam laktatora, bo pomyślałam, że kupię dopiero jak będzie potrzebny, ale jakby tak sobie przystawić miskę pod drugiego cyca podczas karmienia to chyba by naleciało ;)

Ja znam na to odpowiedz ja karmie małą mlekiem modyfikowanym i zjada 60 dojada 30 a to dlatego żę to mleko jest bardziej syte odpuszczałam tez pokarm z piersi i zjadała nawet 100 ale pierś jej coś nie pasi bardzo lubi mleczko modyfikowane:-)

W jakiejs mądrej ksiazce wyczytałam, że mleko z piersi jest przez dziecko łatwiej przyswajalne i szybciej trawione, a przy okazji chyba troche mniej zapychające (ale to juz moja opinia) niż to modyfikowane, dlatego dzieciaki jedzą naszego mleczka więcej i chcą go częściej niż gdyby były karmione tylko butelką.

Dziusia dopiero doczytałam ile Krzyś waży - moje gratylacje ;D Myślę, że i moje dziecię już coś koło tego będzie ważyło ;D Ubranka zakładamy już na 62 i 68 cm - zależy jakiej firmy są ;D

Ewako czyli Twoj synus po zjedzeniu mleczka z cyca nadal placze? Może wtedy dać mu drugą pierś żeby dojadl nie wiem? Ja zawsze daje małej
jedną pierś i ssie tak długo aż nie zaśnie, cycek jest miekki i wiem ze mała sie najadła czasem ma mega apetyt i daje jej troche z drugiej ale wtedy to juz
sie raczej nią bawi i ciumka!

reklama
Powiedzcie mi kiedy należy iść na USG bioderek? bo w szkole rodzenia mówili, ze w 6 tygodniu a jak poszłam do pediatry to powiedziała, że jak mały skończy 3 miesiące to da skierowanie. To ja już nie wiem, wydaje mi się, że to za późno...

Do góry