reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pediatra - zalecenia

A ja mysle Dziusia, ze by nie przyszła. Dodzwoniłam sie w koncu do przychodni, zapisalam juz dziecko,dostalam numer do poloznej i jutro bedzie...

reklama
a u nas nie było położnej hmm olała nas ??? Olcia zgłoszona w przychodni, pediatra wybrany ale nikogo nie było .... jutro umawiam sie na wizyte
do lekarza bo tylko w piątki są zapisy :( dla dzieci zdrowych !

U mnie połozna była w drugim tygodniu- po zgłoszeniu maluszka do przychodni. A pediatra u nas nie przychodzi, dzidziusia obejżała położna, tzn. zobaczyła pępek, pupcie.

U nas też polożna byla w drugim tygodniu rozebrala Ole i oglądala. Przyniosla kilka próbek szmponów i oliwek ażeby wypróbować dużo broszurek na temat jak pielęgnować maleństwo. Pediatra byla 2 dni po niej. Mówila o szczepionce badala Ole sprawdzala bioderka , serce w ogóle byla ponad godzinę. Tyle że ta lekarka jest naszym lekarzem rodzinnym

Klara pisze:
aska outada pisze:
Drogie mamusie !

Tak sobie czytam o tych rutynowych wizytach u poszczególnych lekarzy i zastanawiam się kiedy i do kogo  należy się wybrać po porodzie? Czy ktoś mnie o tym poinformuje w szpitalu? Kiedy okulista, ortopeda no a przedewszystkim pediatra ! Kiedy wybierałyscie pediatrę ? I jeszcze jedno pytanie, od kiedy i w jakich odstępach robi się dzidziusiowi szczepionki i czy o tym informuje pediatra ?

Pozdrawiam mamusie i dzidziusie, moj synus dopiero w czerwcu  :D
Wszystkiego dowiesz się w szpitalu tam też podajesz gdzie dziecko będzie chodzilo do lekarza. Szpital przesyla dokumentacje do podanej przez ciebie przychodni, że dziecko przyszlo już na świat i po kilku dniach pojawia ci się w domu polożna a potem pediatra tz wizyta patronażowa od nich się wszystkiego dowiesz.

u nas też inaczej - dokumenty dostałam w szpitlau i z nimi szłam do przychodni, gdzie rejestrowałam małą u połoznej.Ta przyszla na drugi dzień i zapisała nas do pediatry :)

Madzia_S pisze:
Antares77 pisze:
Szczepienie: na szczepienie została Tosia zapisana na 26 kwietnia (!) - będzie miała 10 tyg - czy to nie za póxno? Myslałam, ze te szczepienia to tak w punkt 6 tyg sie robi... jak u Was?

Antares, myśmy zostały zapisane na szczepienie na 24 marca i na USG bioderek na 31tego. Może w Warszawie tyle bobasków sie porodziło, że nie wyrabiają z terminami.

ale wiesz o co mi chodzi - czy nie za późno w sensie wieku - wszedzie piszą, ze nastepne szczepienie po 6 tyg od pierwszego.A nie po 10.ekhm.

Antares, ja dostałam od połoznej taki kalendarz szczepień:

kalendarz27gj.gif

i ona tez mi powiedziała, że to drugie szczepienie powinno byc wykonane po 6 tygodniu, a nie koniecznie w 6tym

reklama
Nas też zapisali 6 tygodni (no i 2 dni) od ostatniego szczepienia. My muslieliśmy zadzwonić do przychodzi, że mala sie urodziła i już następnego dnia była położna. I tak przychodzi od tamtej pory 2 razy w tygodniu. A pediatra przyszła w 10 dobie - obejrzała małą, dała receptę na witaminki i skierowanie na bioderka.

Do góry