reklama
U nas też polożna byla w drugim tygodniu rozebrala Ole i oglądala. Przyniosla kilka próbek szmponów i oliwek ażeby wypróbować dużo broszurek na temat jak pielęgnować maleństwo. Pediatra byla 2 dni po niej. Mówila o szczepionce badala Ole sprawdzala bioderka , serce w ogóle byla ponad godzinę. Tyle że ta lekarka jest naszym lekarzem rodzinnym
Klara pisze:Wszystkiego dowiesz się w szpitalu tam też podajesz gdzie dziecko będzie chodzilo do lekarza. Szpital przesyla dokumentacje do podanej przez ciebie przychodni, że dziecko przyszlo już na świat i po kilku dniach pojawia ci się w domu polożna a potem pediatra tz wizyta patronażowa od nich się wszystkiego dowiesz.aska outada pisze:Drogie mamusie !
Tak sobie czytam o tych rutynowych wizytach u poszczególnych lekarzy i zastanawiam się kiedy i do kogo należy się wybrać po porodzie? Czy ktoś mnie o tym poinformuje w szpitalu? Kiedy okulista, ortopeda no a przedewszystkim pediatra ! Kiedy wybierałyscie pediatrę ? I jeszcze jedno pytanie, od kiedy i w jakich odstępach robi się dzidziusiowi szczepionki i czy o tym informuje pediatra ?
Pozdrawiam mamusie i dzidziusie, moj synus dopiero w czerwcu
u nas też inaczej - dokumenty dostałam w szpitlau i z nimi szłam do przychodni, gdzie rejestrowałam małą u połoznej.Ta przyszla na drugi dzień i zapisała nas do pediatry
Madzia_S pisze:Antares77 pisze:Szczepienie: na szczepienie została Tosia zapisana na 26 kwietnia (!) - będzie miała 10 tyg - czy to nie za póxno? Myslałam, ze te szczepienia to tak w punkt 6 tyg sie robi... jak u Was?
Antares, myśmy zostały zapisane na szczepienie na 24 marca i na USG bioderek na 31tego. Może w Warszawie tyle bobasków sie porodziło, że nie wyrabiają z terminami.
ale wiesz o co mi chodzi - czy nie za późno w sensie wieku - wszedzie piszą, ze nastepne szczepienie po 6 tyg od pierwszego.A nie po 10.ekhm.
Madzia_S
Matka Polka
Antares, ja dostałam od połoznej taki kalendarz szczepień:
i ona tez mi powiedziała, że to drugie szczepienie powinno byc wykonane po 6 tygodniu, a nie koniecznie w 6tym
i ona tez mi powiedziała, że to drugie szczepienie powinno byc wykonane po 6 tygodniu, a nie koniecznie w 6tym
reklama
karola7
Fanka BB :)
Nas też zapisali 6 tygodni (no i 2 dni) od ostatniego szczepienia. My muslieliśmy zadzwonić do przychodzi, że mala sie urodziła i już następnego dnia była położna. I tak przychodzi od tamtej pory 2 razy w tygodniu. A pediatra przyszła w 10 dobie - obejrzała małą, dała receptę na witaminki i skierowanie na bioderka.
Podziel się: