reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pediatra - zalecenia

reklama
U nas tak ze 3 dziennie, bardzo płynne... Do tego stopnia ze jak przebieram go od razu to widze ze jest tego duuuzo, a jak za kilka minut, to wydaje się jakby tylko troszczkę było bo reszta się wchłania w pampersa.
Jest tez lekki śluz, ale pediatra powiedziała ze to moze być efekt kataru... jakos musi się go pozbyć ;)

basiii pisze:
Przez pare dni nie dawałam i rano zawsze problemy. Dzienna dawka "nieszkodliwa" to 20 kropli Espumisan nie jest przeczyszczający tylko rozkurczowy i wzmaga wydzielanie kwasu żołądkowego. Nie uzależniai nie rozleniwia jelit. Mama (tesciwa-położna spytała w pracy pediatrów co podac) i jak na razie sprawdzone

o kurcze.20 kropli to dużo.Znaczy tak mi sie wydaje.Ja daje 2 kropelki Esputiconu w przypadku kolki i u nas wystarcza.Wszystko sie ładnie rozchodzi.Podaję jej tylko w skrajnych przypadkach, bo mimo wszystko uważam, ze na dłuższą metę moze zaszkodzić.Podobne mam zdanie w kwestii pomagania termometem.

a z kupą to mamy tak, ze czasami jest dzien w dzien albo co 2-3.Troche postęka Tosia, bąków napuszcza ale w koncu jest.Najlepszy efekt po przejażdżce samochodem :) kupa murowana :) Co do konsystencji to też raczej płynna ale nie wodnista.Taka letko rozrzedzona musztarda z białymi grudkami czasami.O zapachu kwaśnego mleka.Brrr. ::)

Hle, hle... ale apetyczny temat :-)
U nas kupy sa 2 razy dziennie :-)
Rano jak wstaniemy i wieczorkiem przed kapiela :-)
Niestety nadal przewaznie niesamodzielnie (musze podgiac malej nozki do klatki piersiowej i dotknac ja w tyleczej ;-) )
Konsystencja rozna, ale... juz zazwyczaj taka bardziej zwarta (nawet ksztalt jakis czasami sie zachowuje)...
a dzisiaj wieczorkiem.....,.. Ło matko!!!!!!!!!!! Tyle to ja jeszcze nie widzialam. No i zapaszek odkad mala dostaje rozne rzeczy!!!!!!!!!!! Blech ;-)

hahahaha no jak tu nie wdac sie w taka dyskusje....my robimy troszke wiecej odkad jedziemy na bebilonie...ale bardzo podobnie jak do piersi.

boshe- bebilon, bebiko. Mój to by chyba z głodu padł. 2 razy go zostawiłam jak jechałam na zakupy zjadł tylko trochę z butli(mojego mleczka z resztą) po długich namowach a pożadne jedzenie dopiero jak ja wróciłam.

Kachna......oj moj tez nie chcial butli...awantury placze.....ale zamowilam butelke nuka i na nia poszedl

reklama
U mnie tez butla jest ble, wiec nie ucze juz malej butelka. Jak nie, to nie :-)
Je z lyzeczki, co do jedzenia,a z piciem poczekamy widac do czasu kubeczka :-)

Do góry