reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pediatra - zalecenia

Basii ale pamietaj że kropelki moga spowodować że sie jelitka rozleniwią za bardzo ja bym nie dawała zawsze tych kropli tylko wtedy
gdy jest taka koniecznosc nie żabym się mądrzyła ale pediatra mówiła mi żebym nie wariowała bo też chwytałam sie wszystkiego jak \
mamy teraz problemy kupkowe !

reklama
Przez pare dni nie dawałam i rano zawsze problemy. Dzienna dawka "nieszkodliwa" to 20 kropli Espumisan nie jest przeczyszczający tylko rozkurczowy i wzmaga wydzielanie kwasu żołądkowego. Nie uzależniai nie rozleniwia jelit. Mama (tesciwa-położna spytała w pracy pediatrów co podac) i jak na razie sprawdzone

Basii ja tylko wyrażam swoją opinię i sama wiem że kiedy dziecko cierpi to zrobi się wszystko piszę tylko by nie przesadzić ...

Karolla pisze:
tak takie dla dzieci są malutkie tylko tym się różnią jak masz dla dorosłych to może zmniejsz go i tyle, Olcia też pruta jak szalona w nocy salwy
szły z pod kołderki ;) mi pediatra mówiła bym nie dawał jej żadnych herbatek tylko na trawienie bo potem gazy chcą wychodzić i dziecko moze
nie nadązać z bączkami sama piję herbatke hipp na karmienie i tam jest koper włoski ;) u nas kupka była wczoraj po czopku do dzisiaj cisza ale nie płacze
wiec nie daje jej nic niech sama zrobi zobaczymy kiedy ;) nigdy bym nie pomyślala że mała żółta kupka bedzie mnie tak absorbować ;D

Karolla!i jak tam z kupką? u nas dziś była ale wiesz że jak dałam wieczorem czopek to przez całą noc cisza była ( a ja myślałam że podziała tak szybko jak u mnie ;) ) ale nad ranem....oj, dzialo sie! kolor - ok, zapaszek - ok ,ale konsystencja - gesta, zawsze byla wodnista a dzisiaj gesta. A jak u coreczki? a moze te gęściejsze są jak dziecinka długo nie robi kupki? o rany.... ale absorbujący temat - kupki! ;D

A wiec wczoraj po 18.00 była znowu ryk bo kupkę się chciało wiec dałam czopka i nie było kupki jak ostatnio po 10 min ale po godz
był mega baczek i patrze czopek wyskoczył małej wiec już sobie odpuściłam nocka była super tylko wystrzały szły jak z armaty wiec z brzusiem wsio ok
bo baczki idą zobaczymy czy dzisiaj bedzie kupka !

reklama
Kurczę, moja mała robi kupę raz na 4, 5 dni ale nie używam czopków. Na szczęście nie cierpi jak robi kupę, nieraz to nawet nie wiem w którym momencie zrobiła, taka spryciula

Do góry