reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pediatra - zalecenia

A słyszałyście o tych pielęgniarkach, które zamiast 6w1 kłuły dzieci szczepionką refundowaną, a kasa do kieszeni :mad: Po prostu brak słów, dzieciaczki teraz będą miały powtórzone wszystkie szczepienia bo nie mialy tych przeciwko żółtaczce, krztuścowi i tężcowi. Poprostu brak słów

reklama
Więc tak:

karola7 - dobrze, ze mi wyjaśniłaś co te kretynki dawały dzieciom bo ja tylko słyszałam zajawkę na ten temat ale już do wiadomosci nie dotrwałam (Tosia jadla :)) To jest normalnie skandal.Tak sobie oststnio pomyślałam, ze dobrze, ze ja sobie sama kupuję tą szczepionkę i niose w pudełku.Przynajmniej wiem, ze dostaje to co ma dostac.

Aska - bo sie obraże ;) Tosia nie jest mizerniutka - u nas waga wyjsciowa = 3000 ekhm

karolla - ja też ściągam mleko i robie zapasy :) ale ja już też bym chciała coś innego dawać Tosi do jedzenia.Ile kurna można jeść w kółko i na okrągło mleko? ;)

Antares synio znajomej omich rodziców jadl samo mleko (mamine of kors) przez rok :o :o :o :o :o Nic innego do buzi nie chciał brac. No a teraz chłop jak dąb ;D

nie no super generalnie :) ale ja już nie wyrabiam.Cycki mam powyciagane, potargane i nerwowa jakas jestem jak Tosia marudzi przy jedzeniu.generalnie oststnio forma mi spadła - chyba zaliczam cos podobnego jak na mniej wiecej po 2-3 tyg od urodzenia Tosi.Padam na pape.

No Antares, ta waga wyjsciowa to wskazuje ze Tosia to prawdziwy brytan byla:)
Antares depresja dopada? Ja tez od czasu do czasu wymiekam...po porodzie przez 3 tyg ciagle ryczalam...poten bylo lepiej, a teraz znowu mnie dopada...na dodatek cos mi luplo w plecach i teraz ledwo chodze...dziecko nosze z grymasem...no i jak tu sie cieszyc?

Aska K pisze:
No Antares, ta waga wyjsciowa to wskazuje ze Tosia to prawdziwy brytan byla:)
Antares depresja dopada? Ja tez od czasu do czasu wymiekam...po porodzie przez 3 tyg ciagle ryczalam...poten bylo lepiej, a teraz znowu mnie dopada...na dodatek cos mi luplo w plecach i teraz ledwo chodze...dziecko nosze z grymasem...no i jak tu sie cieszyc?

Aska mam to samo.Kręgosłup mnie boli od szyi do tylka + stawy biodrowe, kolanowe i kostki i śródstopie.Albo już sie sypie pomału po prostu.

Antares, Antares...piszesz, jakbyś już była po sześćdziesiątce conajmniej :D. Kostki, śródstopie... ::) A tu jeszcze czeka praca, prowadzanie do przedszkola, szkoły, wywiadówki, dyskoteki, narzeczeni walący drzwiami i oknami (i trzeba będzie odpierać ataki) ;D. A taka Karolla na przyklad. Przecież już powinna dawno u kręgarza przebywać, bo Olcia rosnie i rośnie w siłę. PROSZĘ NAMÓWIĆ CHŁOPA NA MASAŻ ! :D (ja mam dziś obiecany, ciekawe, czy będzie jakaś wymówka :))

No widzisz Antares, wiec powinnysmy sie cieszyc, ze dzieciaczki sa z tych mniejszych:) Ja tez mam dzisiaj masaz obiecany...ale zobaczymy, bo ostatnio moj maz wpada na kapanko Malego i dalej do roboty. No ale ktos musi zarobic na rodzine:p

reklama
No, kochana, to ja przytulam serdecznie Twoje sześciesięcioletnie ciało
000000012rf.gif
i dziób do góry. Przecież noce Tosinka miały już być spokojne. Czyżby teraz dni były do d...???

Do góry