reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pediatra - zalecenia

reklama
my tez po kontroli bioderek usg wszystko pieknie ;) lekarz pokazał mi jak przy przewijaniu odwodzic nózki zeby ładnie sie osadziły ;) no i jak na reku
nosi sie dzidzie to rozszerzac nózki na swoim brzusiu - na kaczuszke ;D

aha i u nas pediatra wykryła już początki skazy białkowej... ha...nie wydaje mi sie, bo oprócz krostek na buźce to żadnych objawów u nas niet. A poza tym kazała mi jesc bułki i to jeszcze takie "wczorajsze" tak to określiła, bo ciemne pieczywo, jaja, kefiry i jogurty sa feee. Wcale nie uważam że nas to ominie, bo moich sióstr dzieci miały skazy białkowe, ale jak ona juz sie dopatrzyła.... :-[. I jeszcze wciska mi szczepionkę 5 w 1 >:D

Więc zostało mi zmienić pediatrę, bo ta pani mi nie podchodzi :-*

Antares jak sie dziecko przewija i nóżki sa podgięte to kładziemy dłonie na nózki i leciutko naciskamy i przytrzymujemy ok 15sekund lekko je na zewnątrz
oddpychac ale nie na siłę wtedy ponoć ładnie stawy wskakują w coś tam już zapomniałam nazwy :) jutro zeskanuje ulotkę którą dostałam tam
jest obrazek pokazowy ! Ja nie pieluchowałam tetrą bo mój kolosek wtedy by chyba w żadne śpioszki i body nie wszedł ;)

My też dziś u pediatry byliśmy. Mały ma tylko katar, osłuchowo nic mu nie dolega. Dostał witaminkę C i sól fizjologiczną. Kropelkę do jednej dziurki, za pół godziny do drugiej. Wzięłam też skierowanie do neurologa, bo mi się wydaje, że Janek częściej kładzie głowę w prawo, a lepiej sprawdzić, nie??
A i od wyjścia ze szpitala przytyło mu się 1600 g :)

Karolla pisze:
Antares jak sie dziecko przewija i nóżki sa podgięte to kładziemy dłonie na nózki i leciutko naciskamy i przytrzymujemy ok 15sekund lekko je na zewnątrz
oddpychac ale nie na siłę wtedy ponoć ładnie stawy wskakują w coś tam już zapomniałam nazwy :)

głowa kości udowej wskakuje w panewkę

a co do pieluchowania szerokiego to wiele mam które pieluchują dzieci czasem robi to nieumiejętnie i całe pieluchowanie o kant dupy... najlepiej pokazać lekarzowi jak to robicie i spytać się czy prawidłowo jeśli lekarz sam wam tego nie powie...

heh, właśnie zakuwam na jutrzejszą pediatrię... :p ciao!

U nas bylo usg bioderek jeszcze w szpitalu. I wyszlo git. Nikt nie kazal pieluchowac, ani nic w tym stylu. Tylko na zabe ukladac na brzuszku.
Kontolne drugie usg mamy 13 czerwca :-)

reklama
Ja to powinnam nowy watek załozyc Lekarze-zalecenia.

no wiec bylismy wczoraj u neurologa i dal nam skierowanie na usg glówki dzisiaj bylismy i jest wszystko ok, ale miał tez robione usg jamy brzusznej i z nerkami jest nie bardzo tzn. zalega mu troszkę moczu w nerkach i musimy zrobić badanie moczu. Pani powiedziała, że by się bardzo tym nie martwić. Ale weź się nie martw.... :( Od dwóch dni odiwdzam podwóch lekarzy i już mi głupio do położnej dzwonić, bo od dwóch dni przekadam wizyte.... :-[

Do góry